Bananenijs met pindakaas (uit het Bananenboek)

IJs in de zomer. Of beter gezegd, altijd ijs. Heerlijk! Maar roomijs bevat een ongelofelijke lading suiker en ijs met stevia, daar krijg ik de rillingen van. Maar je kunt vanaf nu ijs maken waar géén extra suiker in zit én waar je geen ijsmachine voor nodig hebt. Ideaal toch?
Dus gauw een aantal bananen in de vriezer gooien en je maakt in no time je zelfgemaakte bananen-pindakaasijs. Ik geef je meteen een lekkere variatietip voor het serveren ervan.
Voor ongeveer 6 bolletjes bananenijs
4 bananen – ingevroren (zonder schil!)
2-3 el pindakaas – ik gebruikte sinaasappel/rozijnpindakaas van Mister Kitchen
1tl kaneel (die heb ik wegens de smaak van de pindakaas niet gebruikt)
verder nodig: blender of keukenmachine – Oreokoekjes (zonder vulling) en/of hagelslag met sinaasappel (AH)
Bananenijs zonder ijsmachine
Meng alle ingrediënten in de blender/keukenmachine tot een romig ijs. Serveer direcht of vries het ijs in een afgesloten bak opnieuw in. Afhankelijk van hoe uitgesproken je de pindakaassmaak wil voeg je meer of minder pindakaas toe. Ik gebruikte 2el en dat was meer dan genoeg.
Icecream sandwich
Serveer het ijs in een bakje en versier met de hagelslag of maak er een icecream sandwich van en doe een bolletje ijs tussen twee (Oreo) koekjes (zonder vulling). Ieder ander lekker koekje kan natuurlijk ook.
Gepubliceerd op 23 mei 2018