Bananenbrood met pistache



Je kunt niet genoeg bananenbroodrecepten hebben wat mij betreft. En deze mag absoluut niet in het rijtje ontbreken. Een kleine twist op het klassieke bananenbrood met walnoten. En toch smaakt ‘ie door de pistachenoten totaal anders dan je gewend bent. Ik gebruikte dit keer speltbloem, maar je kunt ‘m ook gewoon met reguliere bloem maken.

Voor een bananenbrood, 10 plakken

175g yoghurt
75g zonnebloemolie
3 bananen, zo rijp mogelijk
2 eieren
1tl vanille
250g speltbloem
1 ½ tl bakpoeder
75g suiker
100g pistache, fijngehakt
mespunt zout

Verder nodig: cakeblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 160C

Bananenbrood met pistache

Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout en noten. In een aparte kom mix je de yoghurt, olie, vanille en bananen met een mixer glad. Dan één voor één het ei erbij. Hierbij gaan de droge ingrediënten, meng niet te lang maar hou het luchtig. Beslag in het cakeblik, gladstrijken en bak dit nu 50-55 minuten tot een satéprikker er droog uitkomt en je cake mooi goudbruin is.

Bananenbrood bewaren

Laat even in het bakblik afkoelen voor je ‘op een rooster helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst maar je kunt ook prima plakjes invriezen. Ik warm die vaak in een broodrooster weer even op.

Meer recepten met banaan

Naast bananenbrood kun je natuurlijk nog veel meer met banaan. Kijk hier maar eens voor nog meer recepten met banaan.

Gepubliceerd op 24 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.