Bananenbrood met pistache



Je kunt niet genoeg bananenbroodrecepten hebben wat mij betreft. En deze mag absoluut niet in het rijtje ontbreken. Een kleine twist op het klassieke bananenbrood met walnoten. En toch smaakt ‘ie door de pistachenoten totaal anders dan je gewend bent. Ik gebruikte dit keer speltbloem, maar je kunt ‘m ook gewoon met reguliere bloem maken.

Voor een bananenbrood, 10 plakken

175g yoghurt
75g zonnebloemolie
3 bananen, zo rijp mogelijk
2 eieren
1tl vanille
250g speltbloem
1 ½ tl bakpoeder
75g suiker
100g pistache, fijngehakt
mespunt zout

Verder nodig: cakeblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 160C

Bananenbrood met pistache

Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout en noten. In een aparte kom mix je de yoghurt, olie, vanille en bananen met een mixer glad. Dan één voor één het ei erbij. Hierbij gaan de droge ingrediënten, meng niet te lang maar hou het luchtig. Beslag in het cakeblik, gladstrijken en bak dit nu 50-55 minuten tot een satéprikker er droog uitkomt en je cake mooi goudbruin is.

Bananenbrood bewaren

Laat even in het bakblik afkoelen voor je ‘op een rooster helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst maar je kunt ook prima plakjes invriezen. Ik warm die vaak in een broodrooster weer even op.

Meer recepten met banaan

Naast bananenbrood kun je natuurlijk nog veel meer met banaan. Kijk hier maar eens voor nog meer recepten met banaan.

Gepubliceerd op 24 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.