Bananenbrood met pistache



Je kunt niet genoeg bananenbroodrecepten hebben wat mij betreft. En deze mag absoluut niet in het rijtje ontbreken. Een kleine twist op het klassieke bananenbrood met walnoten. En toch smaakt ‘ie door de pistachenoten totaal anders dan je gewend bent. Ik gebruikte dit keer speltbloem, maar je kunt ‘m ook gewoon met reguliere bloem maken.

Voor een bananenbrood, 10 plakken

175g yoghurt
75g zonnebloemolie
3 bananen, zo rijp mogelijk
2 eieren
1tl vanille
250g speltbloem
1 ½ tl bakpoeder
75g suiker
100g pistache, fijngehakt
mespunt zout

Verder nodig: cakeblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 160C

Bananenbrood met pistache

Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout en noten. In een aparte kom mix je de yoghurt, olie, vanille en bananen met een mixer glad. Dan één voor één het ei erbij. Hierbij gaan de droge ingrediënten, meng niet te lang maar hou het luchtig. Beslag in het cakeblik, gladstrijken en bak dit nu 50-55 minuten tot een satéprikker er droog uitkomt en je cake mooi goudbruin is.

Bananenbrood bewaren

Laat even in het bakblik afkoelen voor je ‘op een rooster helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst maar je kunt ook prima plakjes invriezen. Ik warm die vaak in een broodrooster weer even op.

Meer recepten met banaan

Naast bananenbrood kun je natuurlijk nog veel meer met banaan. Kijk hier maar eens voor nog meer recepten met banaan.

Gepubliceerd op 24 oktober 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.