Bananenbrood met pistache

Je kunt niet genoeg bananenbroodrecepten hebben wat mij betreft. En deze mag absoluut niet in het rijtje ontbreken. Een kleine twist op het klassieke bananenbrood met walnoten. En toch smaakt ‘ie door de pistachenoten totaal anders dan je gewend bent. Ik gebruikte dit keer speltbloem, maar je kunt ‘m ook gewoon met reguliere bloem maken.
Voor een bananenbrood, 10 plakken
175g yoghurt
75g zonnebloemolie
3 bananen, zo rijp mogelijk
2 eieren
1tl vanille
250g speltbloem
1 ½ tl bakpoeder
75g suiker
100g pistache, fijngehakt
mespunt zout
Verder nodig: cakeblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 160C
Bananenbrood met pistache
Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zout en noten. In een aparte kom mix je de yoghurt, olie, vanille en bananen met een mixer glad. Dan één voor één het ei erbij. Hierbij gaan de droge ingrediënten, meng niet te lang maar hou het luchtig. Beslag in het cakeblik, gladstrijken en bak dit nu 50-55 minuten tot een satéprikker er droog uitkomt en je cake mooi goudbruin is.
Bananenbrood bewaren
Laat even in het bakblik afkoelen voor je ‘op een rooster helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst maar je kunt ook prima plakjes invriezen. Ik warm die vaak in een broodrooster weer even op.
Meer recepten met banaan
Naast bananenbrood kun je natuurlijk nog veel meer met banaan. Kijk hier maar eens voor nog meer recepten met banaan.
Gepubliceerd op 24 oktober 2018