Bananabread met pastinaak & maple syrup



Dat er in carrotcake wortel zit is inmiddels geen verrassing meer. Maar er is meer groente geschikt om in een zoete cake te gebruiken, zoals pastinaak. Net als bij de carrotcake rasp je die en meng je ‘door het beslag.

Ik maakte er een bananabread van, waarbij alles wat er mogelijk gezond aan zou kunnen zijn om zeep wordt geholpen door de rijke vulling en het glazuur 🙂  Gewoon maar lekker van genieten dan!

Voor één bananabread met pastinaak

250g zelfrijzend bakmeel
2el bakpoeder
2tl mixed spice kruiden (Midden-Oosten winkel)
175g zachte boter
100ml maple syrup
200g pastinaak, geraspt
2 bananen
3 eieren
rasp van 1 sinaasappel

Voor de vulling

300g roomkaas
2el maple syrup
rasp van 1 sinaasappel
1 pastinaak, met dunschiller in reepjes gesneden
zonnebloemolie

Verder nodig: cakeblik – oven voorverwarmen 170C (hetelucht)

Bananabread met pastinaak

Meng het bakmeel, bakpoeder en kruiden. Smelt de boter (niet bruin laten worden), laat even afkoelen, voeg de maple syrup toe en meng dit alles met een garde met de droge ingrediënten. Prak de bananen en meng die met de eieren.

Voeg dit, samen met de sinaasappelrasp en geraspte pastinaak aan het beslag toe. Giet het beslag in het ingevette cakeblik en bak het 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen in het bakblik. Haal het er daarna uit en laat volledig op een rooster afkoelen.

Creamcheesevulling voor je bananenbrood

Meng in de tussentijd de roomkaas glad met de maple syrup en sinaasappelrasp. Verhit in een pan een laagje zonnebloemolie tot het goed het is. Frituur hierin, kort en snel, de reepjes pastinaak tot ze goudbruin zijn. Dit gaat snel, dus blijf erbij. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bananabread met maple syrup glazuur

Halveer de cake, als hij helemaal is afgekoeld, in de lengte. Besmeer één helft met een deel van de roomkaas. Leg de andere helft erop en smeer de rest van de roomkaas over de bovenkant. Garneer met de gefrituurde pastinaakchips. Dit is geen cake om te bewaren, dus lekker wat bezoek uitnodigen en genieten maar!

Gepubliceerd op 4 april 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.