Bananabread met pastinaak & maple syrup



Dat er in carrotcake wortel zit is inmiddels geen verrassing meer. Maar er is meer groente geschikt om in een zoete cake te gebruiken, zoals pastinaak. Net als bij de carrotcake rasp je die en meng je ‘door het beslag.

Ik maakte er een bananabread van, waarbij alles wat er mogelijk gezond aan zou kunnen zijn om zeep wordt geholpen door de rijke vulling en het glazuur 🙂  Gewoon maar lekker van genieten dan!

Voor één bananabread met pastinaak

250g zelfrijzend bakmeel
2el bakpoeder
2tl mixed spice kruiden (Midden-Oosten winkel)
175g zachte boter
100ml maple syrup
200g pastinaak, geraspt
2 bananen
3 eieren
rasp van 1 sinaasappel

Voor de vulling

300g roomkaas
2el maple syrup
rasp van 1 sinaasappel
1 pastinaak, met dunschiller in reepjes gesneden
zonnebloemolie

Verder nodig: cakeblik – oven voorverwarmen 170C (hetelucht)

Bananabread met pastinaak

Meng het bakmeel, bakpoeder en kruiden. Smelt de boter (niet bruin laten worden), laat even afkoelen, voeg de maple syrup toe en meng dit alles met een garde met de droge ingrediënten. Prak de bananen en meng die met de eieren.

Voeg dit, samen met de sinaasappelrasp en geraspte pastinaak aan het beslag toe. Giet het beslag in het ingevette cakeblik en bak het 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen in het bakblik. Haal het er daarna uit en laat volledig op een rooster afkoelen.

Creamcheesevulling voor je bananenbrood

Meng in de tussentijd de roomkaas glad met de maple syrup en sinaasappelrasp. Verhit in een pan een laagje zonnebloemolie tot het goed het is. Frituur hierin, kort en snel, de reepjes pastinaak tot ze goudbruin zijn. Dit gaat snel, dus blijf erbij. Laat uitlekken op keukenpapier.

Bananabread met maple syrup glazuur

Halveer de cake, als hij helemaal is afgekoeld, in de lengte. Besmeer één helft met een deel van de roomkaas. Leg de andere helft erop en smeer de rest van de roomkaas over de bovenkant. Garneer met de gefrituurde pastinaakchips. Dit is geen cake om te bewaren, dus lekker wat bezoek uitnodigen en genieten maar!

Gepubliceerd op 4 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.