Banana cookies uit Modern Baking van Donna Hay

Zoals ik in de review al aangaf, het was bijna onmogelijk om iets te kiezen uit bijna 400 bladzijde lekkers. Modern Baking maakt het je wat dat betreft niet makkelijk.
Het werden uiteindelijk deze bananencookies. Oorspronkelijk met maple syrup toffee, maar ik vond ze zonder ook al zoet genoeg. Gauw, de keuken in en bakken maar!
Voor ongeveer 15 cookies
200g ongezouten boter, gesmolten en iets afgekoeld maar nog wel vloeibaar
175g lichte basterdsuiker (ik gebruikte 150g)
165g kristalsuiker (ik gebruikte 150g)
1 ei + 1 eidooier
2tl vanille extract
¼ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
300g bloem
1tl kaneel
¼ tl zout
150g gedroogde bananenchips, in stukjes
Verder nodig: verwarm de oven voor op 160C (hetelucht) * bakplaat met bakpapier * mixer
Banana cookies uit Modern Baking
Doe de gesmolten boter met de beide suikers in een kom en mix 6-8 minuten (zet een timer voor de zekerheid) tot het een zanderige textuur heeft. Vanille extract, ei + eidooier erbij en mixer hoger zetten en nog 2 minuten mixen tot je een bleek, romig mengsel hebt
Koekjes met bananenchips
Meng bakpoeder, bakingsoda, bloem, kaneel, zout en bananenchips en doe dit nu bij het mengsel en mix kort tot je een samenhangend deeg hebt. Haal een eetlepel beslag eruit en leg op de bakplaat, duw iets plat. Houd genoeg ruimte tussen de balletjes deeg, ze lopen behoorlijk uit! Bak 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
Laat op de bakplaat iets afkoelen en als ze stevig genoeg voelen laat je ze op een rooster verder afkoelen. Vers het allerlekkerst
Gepubliceerd op 25 november 2018