Baileys Chocolate Reindeer



Het lekkerste kerstdessert maak je met Baileys. Want dit chocolade rendier is toch wel een geweldig sluitstuk van je kerstdiner.
Als ik toch één likeur al jaren drink is het wel Baileys. Maar je kunt er nog veel meer mee dan alleen maar ‘on the rocks’ drinken.

Wat dacht je van dit waanzinnige kerstdessert?! Het recept is bedacht door goede vriend en meester patissier Hidde de Brabander.

Maar het is super goed thuis te maken en te delen samen met je familie en/of vrienden. Wordt dit Baileys rendier jouw grande finale van het kerstdiner dit jaar?!

Kerstdessert voor 4-6 personen

  • 1 vanillestokje
  • 350ml slagroom
  • 150g witte chocolade
  • 250g cranberries
  • 150g rode wijn
  • 50g suiker
  • 1 sinaasappel
  • 5g gelatine
  • 1 fles Baileys Original Irish Cream
  • 4-6 chocolade Baileys rendieren *

baileys rendier

Kerstdessert met Baileys

Week de gelatine in een schaaltje met wat water. Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Zet een steelpan op het vuur met daarin het stokje en het merg samen met de 100ml slagroom en verwarm dit tot 50 graden, laat 4-5 minuten trekken. Zeef daarna het stokje eruit en breng de vanilleroom 1-2 minuten aan de kook.  Klop ondertussen 250ml slagroom lobbig. Los de witte chocolade en de gelatine op in de hete slagroom en roer tot een glad mengsel. Spatel nu de lobbige slagroom erdoor.

Doe de cranberries in een steelpan. Voeg de rode wijn, suiker en het rasp en sap van de sinaasappel toe. Breng het geheel aan de kook. De saus is klaar als alle besjes zijn open geklapt. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.

Snijd met een warm mes de oren van het chocolade rendier af en vul met Baileys. Sluit af met het luchtige witte chocolademengsel en een lepel cranberrysaus.

rendier baileys vullen

Weinig tijd en toch genieten van een Baileys Reindeer? Dan is dit jouw versie

  • 50ml Baileys Original Irish Cream
  • Geklopte slagroom
  • Chocoladevlokken of andere lekkere sprinkels

Snijd voorzichtig met een warm mes de oren van het rendier af en schenk hier 50ml Baileys in. Versier het rendier met geklopte slagroom en chocoladevlokken. Steek er twee feestelijke rietjes in en genieten maar!

*Hoe kom je aan een Baileys chocolade rendier?
Bij aankoop van een fles Baileys bij DirckIII kreeg je er in 2019 twee cadeau! Check even of ze nu nog steeds te koop zijn.

SusanAretz.nl x Baileys
Dit artikel is  in 2019 gemaakt i.s.m. en in opdracht van Baileys official.

Gepubliceerd op 20 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.