Baileys Chocolate Reindeer



Het lekkerste kerstdessert maak je met Baileys. Want dit chocolade rendier is toch wel een geweldig sluitstuk van je kerstdiner.
Als ik toch één likeur al jaren drink is het wel Baileys. Maar je kunt er nog veel meer mee dan alleen maar ‘on the rocks’ drinken.

Wat dacht je van dit waanzinnige kerstdessert?! Het recept is bedacht door goede vriend en meester patissier Hidde de Brabander.

Maar het is super goed thuis te maken en te delen samen met je familie en/of vrienden. Wordt dit Baileys rendier jouw grande finale van het kerstdiner dit jaar?!

Kerstdessert voor 4-6 personen

  • 1 vanillestokje
  • 350ml slagroom
  • 150g witte chocolade
  • 250g cranberries
  • 150g rode wijn
  • 50g suiker
  • 1 sinaasappel
  • 5g gelatine
  • 1 fles Baileys Original Irish Cream
  • 4-6 chocolade Baileys rendieren *

baileys rendier

Kerstdessert met Baileys

Week de gelatine in een schaaltje met wat water. Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Zet een steelpan op het vuur met daarin het stokje en het merg samen met de 100ml slagroom en verwarm dit tot 50 graden, laat 4-5 minuten trekken. Zeef daarna het stokje eruit en breng de vanilleroom 1-2 minuten aan de kook.  Klop ondertussen 250ml slagroom lobbig. Los de witte chocolade en de gelatine op in de hete slagroom en roer tot een glad mengsel. Spatel nu de lobbige slagroom erdoor.

Doe de cranberries in een steelpan. Voeg de rode wijn, suiker en het rasp en sap van de sinaasappel toe. Breng het geheel aan de kook. De saus is klaar als alle besjes zijn open geklapt. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.

Snijd met een warm mes de oren van het chocolade rendier af en vul met Baileys. Sluit af met het luchtige witte chocolademengsel en een lepel cranberrysaus.

rendier baileys vullen

Weinig tijd en toch genieten van een Baileys Reindeer? Dan is dit jouw versie

  • 50ml Baileys Original Irish Cream
  • Geklopte slagroom
  • Chocoladevlokken of andere lekkere sprinkels

Snijd voorzichtig met een warm mes de oren van het rendier af en schenk hier 50ml Baileys in. Versier het rendier met geklopte slagroom en chocoladevlokken. Steek er twee feestelijke rietjes in en genieten maar!

*Hoe kom je aan een Baileys chocolade rendier?
Bij aankoop van een fles Baileys bij DirckIII kreeg je er in 2019 twee cadeau! Check even of ze nu nog steeds te koop zijn.

SusanAretz.nl x Baileys
Dit artikel is  in 2019 gemaakt i.s.m. en in opdracht van Baileys official.

Gepubliceerd op 20 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.