Baileys Chocolate Reindeer



Het lekkerste kerstdessert maak je met Baileys. Want dit chocolade rendier is toch wel een geweldig sluitstuk van je kerstdiner.
Als ik toch één likeur al jaren drink is het wel Baileys. Maar je kunt er nog veel meer mee dan alleen maar ‘on the rocks’ drinken.

Wat dacht je van dit waanzinnige kerstdessert?! Het recept is bedacht door goede vriend en meester patissier Hidde de Brabander.

Maar het is super goed thuis te maken en te delen samen met je familie en/of vrienden. Wordt dit Baileys rendier jouw grande finale van het kerstdiner dit jaar?!

Kerstdessert voor 4-6 personen

  • 1 vanillestokje
  • 350ml slagroom
  • 150g witte chocolade
  • 250g cranberries
  • 150g rode wijn
  • 50g suiker
  • 1 sinaasappel
  • 5g gelatine
  • 1 fles Baileys Original Irish Cream
  • 4-6 chocolade Baileys rendieren *

baileys rendier

Kerstdessert met Baileys

Week de gelatine in een schaaltje met wat water. Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Zet een steelpan op het vuur met daarin het stokje en het merg samen met de 100ml slagroom en verwarm dit tot 50 graden, laat 4-5 minuten trekken. Zeef daarna het stokje eruit en breng de vanilleroom 1-2 minuten aan de kook.  Klop ondertussen 250ml slagroom lobbig. Los de witte chocolade en de gelatine op in de hete slagroom en roer tot een glad mengsel. Spatel nu de lobbige slagroom erdoor.

Doe de cranberries in een steelpan. Voeg de rode wijn, suiker en het rasp en sap van de sinaasappel toe. Breng het geheel aan de kook. De saus is klaar als alle besjes zijn open geklapt. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.

Snijd met een warm mes de oren van het chocolade rendier af en vul met Baileys. Sluit af met het luchtige witte chocolademengsel en een lepel cranberrysaus.

rendier baileys vullen

Weinig tijd en toch genieten van een Baileys Reindeer? Dan is dit jouw versie

  • 50ml Baileys Original Irish Cream
  • Geklopte slagroom
  • Chocoladevlokken of andere lekkere sprinkels

Snijd voorzichtig met een warm mes de oren van het rendier af en schenk hier 50ml Baileys in. Versier het rendier met geklopte slagroom en chocoladevlokken. Steek er twee feestelijke rietjes in en genieten maar!

*Hoe kom je aan een Baileys chocolade rendier?
Bij aankoop van een fles Baileys bij DirckIII kreeg je er in 2019 twee cadeau! Check even of ze nu nog steeds te koop zijn.

SusanAretz.nl x Baileys
Dit artikel is  in 2019 gemaakt i.s.m. en in opdracht van Baileys official.

Gepubliceerd op 20 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!