Bagel met krab en ei



Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.

De Paasdagen komen er aan, maar die zullen er (ook dit jaar) voor iedereen waarschijnlijk anders uitzien dan normaal. Wij gaan altijd brunchen op het strand met familie. Maar de kans is groot dat we dat ook dit jaar thuis doen en alleen met elkaar. Gelukkig kan het dan nog steeds heel lekker en gezellig zijn.

Deze bagel met krab en ei staat zeker op het lunchmenu. Met maar een paar ingrediënten zet je iets verrassend lekkers op de lunch tafel. Ook een lekker bagelrecept trouwens als het geen Pasen is..

voor 2 personen, als brunch/lunch

  • 2 bagels, vers of afgebakken in de oven
  • 1 bakje krabsalade
  • handje zeekraal + drupje citroensap
  • 2 eieren
  • beetje gerookt paprikapoeder of cayenne
  • versgemalen peper & zeezout

Bereidingstijd: 5-10 minuten

paasbrunch recept

Bagel met krab & ei

Bak de bagels af als je ze voorverpakt koopt en halveer ze. In een koekenpan bak je, in een klein beetje olie, de zeekraal kort aan. Breng op smaak met zout en peper, een klein beetje cayenne (of gerookt paprikapoeder) en een drupje citroensap. Haal uit de pan en bewaar. In dezelfde pan bak je nu (in wat nieuww olie) de eieren. Het lekkerst is om de dooier iets zacht te houden, dus sunny side up!

Beleg nu een helft van de bagel royaal met krabsalade. Daarop gaat wat van de gebakken zeekraal en tot slot het gebakken eitje erop. Yum! Lekker ook met bijvoorbeeld een kopje kervelsoep of spinaziesoep erbij.

Gepubliceerd op 22 februari 2021


1 reactie

  1. Ria schreef:

    Lekker kervelsoep???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.