Bagel met krab en ei



Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.

De Paasdagen komen er aan, maar die zullen er (ook dit jaar) voor iedereen waarschijnlijk anders uitzien dan normaal. Wij gaan altijd brunchen op het strand met familie. Maar de kans is groot dat we dat ook dit jaar thuis doen en alleen met elkaar. Gelukkig kan het dan nog steeds heel lekker en gezellig zijn.

Deze bagel met krab en ei staat zeker op het lunchmenu. Met maar een paar ingrediënten zet je iets verrassend lekkers op de lunch tafel. Ook een lekker bagelrecept trouwens als het geen Pasen is..

voor 2 personen, als brunch/lunch

  • 2 bagels, vers of afgebakken in de oven
  • 1 bakje krabsalade
  • handje zeekraal + drupje citroensap
  • 2 eieren
  • beetje gerookt paprikapoeder of cayenne
  • versgemalen peper & zeezout

Bereidingstijd: 5-10 minuten

paasbrunch recept

Bagel met krab & ei

Bak de bagels af als je ze voorverpakt koopt en halveer ze. In een koekenpan bak je, in een klein beetje olie, de zeekraal kort aan. Breng op smaak met zout en peper, een klein beetje cayenne (of gerookt paprikapoeder) en een drupje citroensap. Haal uit de pan en bewaar. In dezelfde pan bak je nu (in wat nieuww olie) de eieren. Het lekkerst is om de dooier iets zacht te houden, dus sunny side up!

Beleg nu een helft van de bagel royaal met krabsalade. Daarop gaat wat van de gebakken zeekraal en tot slot het gebakken eitje erop. Yum! Lekker ook met bijvoorbeeld een kopje kervelsoep of spinaziesoep erbij.

Gepubliceerd op 22 februari 2021


1 reactie

  1. Ria schreef:

    Lekker kervelsoep👍👍👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!