Bagel met krab en ei
Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.
De Paasdagen komen er aan, maar die zullen er (ook dit jaar) voor iedereen waarschijnlijk anders uitzien dan normaal. Wij gaan altijd brunchen op het strand met familie. Maar de kans is groot dat we dat ook dit jaar thuis doen en alleen met elkaar. Gelukkig kan het dan nog steeds heel lekker en gezellig zijn.
Deze bagel met krab en ei staat zeker op het lunchmenu. Met maar een paar ingrediënten zet je iets verrassend lekkers op de lunch tafel. Ook een lekker bagelrecept trouwens als het geen Pasen is..
voor 2 personen, als brunch/lunch
- 2 bagels, vers of afgebakken in de oven
- 1 bakje krabsalade
- handje zeekraal + drupje citroensap
- 2 eieren
- beetje gerookt paprikapoeder of cayenne
- versgemalen peper & zeezout
Bereidingstijd: 5-10 minuten
Bagel met krab & ei
Bak de bagels af als je ze voorverpakt koopt en halveer ze. In een koekenpan bak je, in een klein beetje olie, de zeekraal kort aan. Breng op smaak met zout en peper, een klein beetje cayenne (of gerookt paprikapoeder) en een drupje citroensap. Haal uit de pan en bewaar. In dezelfde pan bak je nu (in wat nieuww olie) de eieren. Het lekkerst is om de dooier iets zacht te houden, dus sunny side up!
Beleg nu een helft van de bagel royaal met krabsalade. Daarop gaat wat van de gebakken zeekraal en tot slot het gebakken eitje erop. Yum! Lekker ook met bijvoorbeeld een kopje kervelsoep of spinaziesoep erbij.
Gepubliceerd op 22 februari 2021
1 reactie
Lekker kervelsoep???