Bagel met krab en ei



Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.

De Paasdagen komen er aan, maar die zullen er (ook dit jaar) voor iedereen waarschijnlijk anders uitzien dan normaal. Wij gaan altijd brunchen op het strand met familie. Maar de kans is groot dat we dat ook dit jaar thuis doen en alleen met elkaar. Gelukkig kan het dan nog steeds heel lekker en gezellig zijn.

Deze bagel met krab en ei staat zeker op het lunchmenu. Met maar een paar ingrediënten zet je iets verrassend lekkers op de lunch tafel. Ook een lekker bagelrecept trouwens als het geen Pasen is..

voor 2 personen, als brunch/lunch

  • 2 bagels, vers of afgebakken in de oven
  • 1 bakje krabsalade
  • handje zeekraal + drupje citroensap
  • 2 eieren
  • beetje gerookt paprikapoeder of cayenne
  • versgemalen peper & zeezout

Bereidingstijd: 5-10 minuten

paasbrunch recept

Bagel met krab & ei

Bak de bagels af als je ze voorverpakt koopt en halveer ze. In een koekenpan bak je, in een klein beetje olie, de zeekraal kort aan. Breng op smaak met zout en peper, een klein beetje cayenne (of gerookt paprikapoeder) en een drupje citroensap. Haal uit de pan en bewaar. In dezelfde pan bak je nu (in wat nieuww olie) de eieren. Het lekkerst is om de dooier iets zacht te houden, dus sunny side up!

Beleg nu een helft van de bagel royaal met krabsalade. Daarop gaat wat van de gebakken zeekraal en tot slot het gebakken eitje erop. Yum! Lekker ook met bijvoorbeeld een kopje kervelsoep of spinaziesoep erbij.

Gepubliceerd op 22 februari 2021


1 reactie

  1. Ria schreef:

    Lekker kervelsoep👍👍👍

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!