Bagel met krab & ei



De Paasdagen komen er aan, maar die zullen er voor iedereen heel anders uitzien dan normaal. Wij gaan altijd brunchen op het strand met familie, maar doen dat dit jaar (door de Coronacrisis) thuis en alleen met elkaar. Gelukkig kan het dan nog steeds heel lekker en gezellig zijn.

Deze bagel met krab en ei staat zeker op het menu. Ik at ‘m uiteraard al een keer, zodat ‘ie mooi op de foto kon voor jullie. En met maar een paar ingrediënten zet je iets verrrassend lekkers op tafel. Ook lekker trouwens als het geen Pasen is..

Bagel krab en ei_SusanAretz

Bagel met krab & ei

voor 2 personen, als brunch/lunch
2 bagels, vers of afgebakken in de oven
1 bakje krabsalade
handje zeekraal + drupje citroensap
2 eieren
beetje gerookt paprikapoeder of cayenne
versgemalen peper & zeezout

Bereidingstijd: 5-10 minuten

Bagel met krab, zeekraal en gebakken ei

Bak de bagels af als je ze voorverpakt koopt en halveer ze. In een koekenpan bak je, in een klein beetje olie, de zeekraal kort aan. Breng op smaak met zout en peper, een klein beetje cayenne (of gerookt paprikapoeder) en een drupje citroensap. Haal uit de pan en bewaar. In dezelfde pan bak je nu (in wat nieuww olie) de eieren. Het lekkerst is om de dooier iets zacht te houden, dus sunny side up!

Beleg nu een helft van de bagel royaal met krabsalade. Daarop gaat wat van de gebakken zeekraal en tot slot het gebakken eitje erop. Yum! Lekker ook met bijvoorbeeld een kopje kervelsoep of spinaziesoep erbij. 

Tip: de ingrediënten zijn o.a. via Crisp te bestellen, een bezorgdienst die ik al tijden gebruik en waar ik nu in deze tijd éxtra blij mee ben.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.