Bacon & ei sandwich



Oh hemeltje, bacon en eieren. Een gouden combinatie. Nóg lekkerder worden ze als ze samen in een gerecht verwerkt zijn. De bacon & egg muffin is al zo’n topper, maar deze gaat ook linea recta op mijn favorieten lijstje.

Als decadente lunch, of misschien wel als (anti-kater) ontbijtje. Wat mij betreft ieder moment van de dag. Want hé, bacon en eieren…!

Voor 1 sandwich
2 sneetjes zuurdesembrood (liefst iets langer dan normaal) dun besmeerd met boter
2 plakjes dikker gesneden bacon (liefst lange plakken)
1 ei (maat M)
klein scheutje zonnebloemolie
optioneel: likje mayonaise

Verder nodig: koekenpan

Bacon & egg sandwich

Verhit de koekenpan goed heet en bak hierin, zonder toegevoegde olie, de bacon goudbruin in aan. Als die bijna klaar is bak je één sneetje brood alvast aan beide kanten mee in het baconvet dat vrij is gekomen. Haal dan de bacon eruit, laat uitlekken op keukenpapier. Leg de gebakken snee brood op een bord. Eventueel besmeer je die met een dun laagje mayonaise, voor je de bacon erop legt.

Verwenboterham

Uit de andere boterham snijd je nu een rondje, dat gaat heel makkelijk met een heel klein glas. Doe nu een klein drupje olie in de pan, bak hierin de snee brood aan één kant aan Draai om en giet in het gat het ei. Het makkelijkst gaat dit als je het ei eerst breekt in een kommetje, niet al het eiwit hoeft namelijk mee, dan overstroomt je boterham. Je kunt er ook voor kiezen om uitsluitend het eigeel in de holte te gieten. Er komt altijd wel iets van eiwit mee.

Deksel op de pan nu en op lager vuur laten bakken, tot het ei naar je wens gestold is. Leg deze boterham op de andere, snijd doormidden en serveer meteen. Mmmmm!!

Gepubliceerd op 21 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.