Bacon & ei sandwich



Oh hemeltje, bacon en eieren. Een gouden combinatie. Nóg lekkerder worden ze als ze samen in een gerecht verwerkt zijn. De bacon & egg muffin is al zo’n topper, maar deze gaat ook linea recta op mijn favorieten lijstje.

Als decadente lunch, of misschien wel als (anti-kater) ontbijtje. Wat mij betreft ieder moment van de dag. Want hé, bacon en eieren…!

Voor 1 sandwich
2 sneetjes zuurdesembrood (liefst iets langer dan normaal) dun besmeerd met boter
2 plakjes dikker gesneden bacon (liefst lange plakken)
1 ei (maat M)
klein scheutje zonnebloemolie
optioneel: likje mayonaise

Verder nodig: koekenpan

Bacon & egg sandwich

Verhit de koekenpan goed heet en bak hierin, zonder toegevoegde olie, de bacon goudbruin in aan. Als die bijna klaar is bak je één sneetje brood alvast aan beide kanten mee in het baconvet dat vrij is gekomen. Haal dan de bacon eruit, laat uitlekken op keukenpapier. Leg de gebakken snee brood op een bord. Eventueel besmeer je die met een dun laagje mayonaise, voor je de bacon erop legt.

Verwenboterham

Uit de andere boterham snijd je nu een rondje, dat gaat heel makkelijk met een heel klein glas. Doe nu een klein drupje olie in de pan, bak hierin de snee brood aan één kant aan Draai om en giet in het gat het ei. Het makkelijkst gaat dit als je het ei eerst breekt in een kommetje, niet al het eiwit hoeft namelijk mee, dan overstroomt je boterham. Je kunt er ook voor kiezen om uitsluitend het eigeel in de holte te gieten. Er komt altijd wel iets van eiwit mee.

Deksel op de pan nu en op lager vuur laten bakken, tot het ei naar je wens gestold is. Leg deze boterham op de andere, snijd doormidden en serveer meteen. Mmmmm!!

Gepubliceerd op 21 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.