Bacon & ei sandwich



Oh hemeltje, bacon en eieren. Een gouden combinatie. Nóg lekkerder worden ze als ze samen in een gerecht verwerkt zijn. De bacon & egg muffin is al zo’n topper, maar deze gaat ook linea recta op mijn favorieten lijstje.

Als decadente lunch, of misschien wel als (anti-kater) ontbijtje. Wat mij betreft ieder moment van de dag. Want hé, bacon en eieren…!

Voor 1 sandwich
2 sneetjes zuurdesembrood (liefst iets langer dan normaal) dun besmeerd met boter
2 plakjes dikker gesneden bacon (liefst lange plakken)
1 ei (maat M)
klein scheutje zonnebloemolie
optioneel: likje mayonaise

Verder nodig: koekenpan

Bacon & egg sandwich

Verhit de koekenpan goed heet en bak hierin, zonder toegevoegde olie, de bacon goudbruin in aan. Als die bijna klaar is bak je één sneetje brood alvast aan beide kanten mee in het baconvet dat vrij is gekomen. Haal dan de bacon eruit, laat uitlekken op keukenpapier. Leg de gebakken snee brood op een bord. Eventueel besmeer je die met een dun laagje mayonaise, voor je de bacon erop legt.

Verwenboterham

Uit de andere boterham snijd je nu een rondje, dat gaat heel makkelijk met een heel klein glas. Doe nu een klein drupje olie in de pan, bak hierin de snee brood aan één kant aan Draai om en giet in het gat het ei. Het makkelijkst gaat dit als je het ei eerst breekt in een kommetje, niet al het eiwit hoeft namelijk mee, dan overstroomt je boterham. Je kunt er ook voor kiezen om uitsluitend het eigeel in de holte te gieten. Er komt altijd wel iets van eiwit mee.

Deksel op de pan nu en op lager vuur laten bakken, tot het ei naar je wens gestold is. Leg deze boterham op de andere, snijd doormidden en serveer meteen. Mmmmm!!

Gepubliceerd op 21 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.