Bacon & ei sandwich



Oh hemeltje, bacon en eieren. Een gouden combinatie. Nóg lekkerder worden ze als ze samen in een gerecht verwerkt zijn. De bacon & egg muffin is al zo’n topper, maar deze gaat ook linea recta op mijn favorieten lijstje.

Als decadente lunch, of misschien wel als (anti-kater) ontbijtje. Wat mij betreft ieder moment van de dag. Want hé, bacon en eieren…!

Voor 1 sandwich
2 sneetjes zuurdesembrood (liefst iets langer dan normaal) dun besmeerd met boter
2 plakjes dikker gesneden bacon (liefst lange plakken)
1 ei (maat M)
klein scheutje zonnebloemolie
optioneel: likje mayonaise

Verder nodig: koekenpan

Bacon & egg sandwich

Verhit de koekenpan goed heet en bak hierin, zonder toegevoegde olie, de bacon goudbruin in aan. Als die bijna klaar is bak je één sneetje brood alvast aan beide kanten mee in het baconvet dat vrij is gekomen. Haal dan de bacon eruit, laat uitlekken op keukenpapier. Leg de gebakken snee brood op een bord. Eventueel besmeer je die met een dun laagje mayonaise, voor je de bacon erop legt.

Verwenboterham

Uit de andere boterham snijd je nu een rondje, dat gaat heel makkelijk met een heel klein glas. Doe nu een klein drupje olie in de pan, bak hierin de snee brood aan één kant aan Draai om en giet in het gat het ei. Het makkelijkst gaat dit als je het ei eerst breekt in een kommetje, niet al het eiwit hoeft namelijk mee, dan overstroomt je boterham. Je kunt er ook voor kiezen om uitsluitend het eigeel in de holte te gieten. Er komt altijd wel iets van eiwit mee.

Deksel op de pan nu en op lager vuur laten bakken, tot het ei naar je wens gestold is. Leg deze boterham op de andere, snijd doormidden en serveer meteen. Mmmmm!!

Gepubliceerd op 21 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.