Bananenbrood met bacon



Loopt jou het water bij de titel alleen al ook in het mond? Dat zal alleen maar erger worden als je ‘gebakken hebt, want echt álles wat lekker is zit in deze cake. Bananabread dus met stukjes bacon erdoor. Zoet & zout, hartig en zoet. Ik zou zeggen, duik gauw de keuken in!

Voor één cake

115g zachte boter
125g suiker
2 eieren
4 rijpe bananen
200g bloem
1tl bakpoeder
½ tl vanille extract
1tl kaneel
½ tl gember
125g spekreepjes

Verder nodig: ingevet cakeblik – oven voorverwarmen op 175C

Cakebeslag voor bananabread

Bak in een hete pan, zonder olie, de spek goudbruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken. Mix de boter en suiker tot een egaal mengsel (ongeveer 3-5 minuten). In een aparte kom mix je de eieren en vanille met de banaan, tot een glad geheel. Doe dit bij de boter en mix glad.

Bacon & bananabread

In een aparte kom gaat de bloem, bakpoeder, kaneel en gember. Meng even door. Doe dit in twee delen bij de natte ingrediënten en meng tot alles is opgenomen. Tot slot de spekjes erdoor mengen met een lepel.

Cake met banaan en bacon

Giet het beslag in het cakeblik en strijk glad. Bak dit ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat even in het blik afkoelen, haal de cake uit het blik, zet op een rooster en laat afkoelen. Serveer zo vers mogelijk!

Gepubliceerd op 13 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.