Bananenbrood met bacon

Loopt jou het water bij de titel alleen al ook in het mond? Dat zal alleen maar erger worden als je ‘gebakken hebt, want echt álles wat lekker is zit in deze cake. Bananabread dus met stukjes bacon erdoor. Zoet & zout, hartig en zoet. Ik zou zeggen, duik gauw de keuken in!
Voor één cake
115g zachte boter
125g suiker
2 eieren
4 rijpe bananen
200g bloem
1tl bakpoeder
½ tl vanille extract
1tl kaneel
½ tl gember
125g spekreepjes
Verder nodig: ingevet cakeblik – oven voorverwarmen op 175C
Cakebeslag voor bananabread
Bak in een hete pan, zonder olie, de spek goudbruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken. Mix de boter en suiker tot een egaal mengsel (ongeveer 3-5 minuten). In een aparte kom mix je de eieren en vanille met de banaan, tot een glad geheel. Doe dit bij de boter en mix glad.
Bacon & bananabread
In een aparte kom gaat de bloem, bakpoeder, kaneel en gember. Meng even door. Doe dit in twee delen bij de natte ingrediënten en meng tot alles is opgenomen. Tot slot de spekjes erdoor mengen met een lepel.
Cake met banaan en bacon
Giet het beslag in het cakeblik en strijk glad. Bak dit ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat even in het blik afkoelen, haal de cake uit het blik, zet op een rooster en laat afkoelen. Serveer zo vers mogelijk!
Gepubliceerd op 13 januari 2017