back to school – top 5 tips voor verspillingsvrije lunchtrommels



Samenwerking – Als het gaat om het lekker opmaken van restjes, dan is de lunchtrommel daar bij uitstek een geschikte plek voor! Want zeg nou zelf, soms wil je toch wel echt eens iets anders eten dan een boterham met kaas.

Met het oog op de eerste kinderen die binnenkort weer terug naar school gaan (en de ouders die dus weer trommels mogen gaan klaarmaken…) geef ik je vandaag 5 tips voor de lekkerste, verspillingsvrije lunchtrommels. Heb je aanvullingen, deel je ze dan met me?

top 5 tips voor verspillingsvrije lunchtrommels

1. Antipasti lunchtrommel

Bij ons thuis heet de restjeslunchtrommel al jaren de antipasti lunchtrommel. Hoe je het ook noemt, het principe blijft hetzelfde. Een verzameling aan kleine, koude restjes voor in de lunchtrommel. Aangevuld met wat snackgroente. Dit gaat er bij ons in de anti-pastitrommel: blokje brie/kaas, stukje worst, wat olijfjes, restjes stokbrood, snackgroente zoals tomaatjes, komkommer etc.

Meer voorbeelden van antipasti lunchtrommels vind je hier

2. Hartige groentemuffins

Dit is een win/win/win situatie wat mij betreft. Restjes groente (zoals erwtjes, broccoli, erwtjes) verwerk je tot hartige muffins. Die bak je af en vries je daarna individueel in. Per keer pak je één hartige muffin uit de vriezer, die je in de oven nog even oppiept. Daarna kan ‘ie meteen de lunchtrommel in. Zo bespaar je tijd, heb je variatie in de lunchtrommel en geen restjes groente die weggegooid hoeven te worden. Hoppa!

Hier vind je een aantal recepten voor hartige en zoete muffins.

3. Pasta in de lunchtrommel

Als we pasta eten maak ik eigenlijk altijd teveel, zodat er wat over is voor de dag erna. In een thermosbeker (die ik eerst omspoel met kokend water) gaan de restjes (opgewarmde) pasta, die ik daarna goed afsluit. Lepel met een elastiekje om de beker en klaar ben je.

Dit werkt overigens in de zomermaanden ook top met pastasalades, die omdat ze koud zijn ook niet afkoelen en dus ook niet in een thermosbeker hoeven.

4. Groenteomelet

Ook een omelet is een geweldige manier om iets lekkers mee te geven in de lunchtrommel, waarbij je restjes hebt opgemaakt. Met restjes groente maak je er een groente omelet van. Heb je restjes aardappel over, maak er dan eens een fritatta mee. Verpak, voordat je het in de lunchtrommel stopt, in aluminiumfolie en geef een vorkje mee. Klaar ben je!

Hier vind je een recept voor een lekkere gevulde spinazieomelet. Of maak eens deze fritatta

5. Voor de zoetekauw

Heb je een kind dat zoetekauw is en niks van die hartige dingen moet hebben. Maar dan met restjes brood deze heerlijke broodpudding met mango en bosbessen. Die kun je de avond van tevoren al klaar maken. Eet ‘lauw of gewoon koud, het maakt niet uit. Heerlijk is ‘ie. Lepel in de lunchtrommel en je bent er! Het recept voor deze broodpudding vind je hier.

Verspillingsvrije lunchtrommeltips

Jij hebt vast ook zo je manieren om restjes op te maken. Wat geef jij mee in de lunchtrommel van je kind(eren)? Wil je jouw tips met ons delen?!

Smulpaapje x stichting Samen tegen voedselverspilling

Smulpaapje werkt voor dit onderwerp dit jaar samen met de Stichting samen tegen voedselverspilling. Eerdere artikelen over dit onderwerp vind je hier

 

Gepubliceerd op 14 augustus 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!