Back to school – Tips & inspiratie voor de lunchtrommel en het 10-uurtjeSamenwerking – Wil je wat (meer) variatie in de lunchtrommel van je kind(eren) dan heb ik vandaag wat lekkere en makkelijke tips voor je op een rijtje. Niet alleen voor de lunchtrommel trouwens, maar ook voor het tienuurtje.

Want aan het eind van de (school)dag volledig lege bakjes uit de rugzak vissen, dat willen we allemaal wel, toch? Oké dan. Daar komen ze!

Zespri back to school_Smulpaapje

3 tips voor gevarieerde lunchtrommels:

 1. De belangrijkste tip is misschien wel, stop ze niet te vol! Over het algemeen hebben kinderen beperkt tijd om hun trommel leeg te eten, dus een overvolle trommel gaat dan niet leeg. Dit geldt zeker ook voor trage eters . Maak het zo aantrekkelijk mogelijk om dat wat er in zit lekker op te peuzelen. Kortom, ken je kind en stem de lunchtrommel daarop af.

Heb je overigens een kind dat, zoals de mijne, eet als een bouwvakker én daar geen eeuwen over doet dan negeer je deze tip uiteraard 😉. Inspiratie voor verschillende vullingen vind je hier

 1. Zorg voor variatie! Jij houdt er toch ook niet van om iedere dag hetzelfde als lunch te eten? Dat geldt voor kinderen ook. Dus wissel af. De ene dag een boterham. De dag erna een omeletje of gekookt eitje. En wie weet houdt jouw kind, net als de onze, wel van restjes avondeten of een pastasalade in de trommel…
   
 2. Stop eens een lief briefje in de trommel! Nooit geweten hoe goed dat kan werken. Als steuntje in de rug bij een spannende dag (proefwerken) of gewoon, om te laten weten dat je trots op ze bent. Probeer maar eens!

Zespri tussenfoto_Smulpaapje

3 inspiratietips voor het 10-uurtje:

Op steeds meer scholen is het verplicht om fruit mee te geven voor het tienuurtje. Onze dochter is een fruitmonster, maar dat geldt helaas niet voor alle kinderen. Hoe zorg je er nou voor dat ze toch wat gezonds eten? Maak het lekker en eenvoudig! Dat kan bijvoorbeeld zo:

 1. Maak het leuk! Het lijkt misschien wat overdreven, maar maak met fruit eens een gezellige prikker. Fruit in hapklare stukjes op een vrolijke prikker, moet je eens kijken hoe snel dat op gaat. Het wordt niet voor niets super vaak als traktatie gemaakt. Heel feestelijk én gezond.
   
 2. Maak het makkelijk! Grote stukken fruit zijn vooral voor  jonge kinderen lastig eten in de kring, met je bakje op schoot. Maak een vrolijke fruitsalade, doe een klein prikkertje of vorkje in het bakje en klaar ben je.
   
 3. Een hardnekkige fruitweigeraar kun je natuurlijk ook “foppen” met een smoothie. Daar kun je alle fruit in kwijt, zonder dat je kind precies weet wat er in zit. Kies een goed afsluitbare fles, geef eventueel een rietje mee en hoppatee, daar gaan de vitaminen.

Zespri tienuurtjes_Smulpaapje

Winactie Zespri

Vanaf maandag 2 september maak je bij Zespri kans op een te gek ‘Back to School’ setje, bestaande uit een rugtasje, etui, liniaal en potloden. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de speciale kleurplaat te downloaden. Laat je kind(eren) deze inkleuren en deel hem op Facebook met @Zespri.Nederland of op Instagram met #Zespri en @zespri_kiwifruit_nederland. Op de website van Zespri vind je alle verdere informatie. Veel kleur- en terug naar schoolplezier!

* De winactie loopt tot en met 16 september 2019. Winnaars worden 17 september via pb op de hoogte gebracht.

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit artikel is gemaakt in opdracht en onderdeel van mijn samenwerking met Zespri Nederland. Alle voorgaande Zespri kiwi recepten vind je hier.

 

 

Gepubliceerd op 28 augustus 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.