Authentiek Japan thuis



Authentiek Japan thuis is voor iedereen die dol is op de Japanse keuken. Ruim 250 bladzijdes inspiratie voor zelfgemaakte Japanse gerechten.

Overigens had Authentiek Japan thuis ook gewoon Japan thuis mogen heten wat mij betreft. Zeker ook omdat in het voorwoord al wordt aangegeven dat het een eigen interpretatie is op de authentieke Japanse keuken. Want de schrijfster is Japans maar woont in Frankrijk en geeft dus haar interpretatie op de gerechten waarmee ze is opgegroeid, gemaakt met de ingrediënten zoals die bij haar voorradig zijn. Eigenlijk zoals heel veel keukens door de eeuwen heen zijn geëvolueerd.

Japanse gerechten

Het boek staat echt bomvol met haar favoriete Japanse gerechten. Van zelf noedels maken tot fermenteren en van groentegerechten (veel vegan ook!) tot vis en vlees maar ook een hoofdstuk over thee. Een heel veelzijdig boek dus!

Authentiek Japan thuis is lekker clean qua opmaak. Een fijn lettertype met veel ruimte tussen de alinea’s, iets wat ik heel prettig en overzichtelijk lezen vind. De foto’s zijn warm, rijk en geven je dat ‘ik wil dit nu eten!’ gevoel. Ik hou er van en vind het bijna essentieel voor een kookboek.

De moeilijkheid van de recepten is mooi in balans. Een aantal basissauzen, die ook in menig recept terugkomen. Recepten waar je geduld voor moet hebben, zoals zelf noedels maken maar ook echt recepten die gewoon in normale tijd te maken zijn en echt goed te doen zijn.

vegan Raman

Vegan ramen

Ik ben dol op noedelsoepen, waaronder ramen. Maar ook ongeduldig/lui. Dus in plaats van de Shoyu ramen (met zelfgemaakte vleesbouillon) maakte ik de vegan ramen uit het boek. Wat een schot in de roos was dat zeg. Minder intens qua smaak dan vlees, maar echt super lekker!

Grote voordeel is ook dat de zelfgemaakte bouillon hiervoor (op het weken van de kombu na) helemaal niet heel lang duurt. Echt een aanrader! Dat ramen recept deel ik op de site met je.

Maar er staat nog zó veel meer lekkers in. Bekende gerechten, zoals gyoza en okonomiyaki maar ook iets minder bekende gerechten als don buri (die ik ooit bij 101 Gowrie at, zó lekker!). Echt de keuze is enorm!

Oké, nog één kleine kritische noot. Of eerder voorkeur. Ik had wat meer uitleg over de gerechten fijn gevonden. Het staat bij sommige gerechten trouwens wel, en ik merk dat ik die dan toch aandachtiger lees. Want zeker voor een keuken die veel mensen thuis nog niet vaak zelf zullen induiken helpt mij dat toch bij het maken van keuzes.

Authentiek Japan thuis

Verder is het gewoon een boek waar je mee aan de slag wil als je van Japans eten houdt. Want met zoveel recepten kun je met Authentiek Japan Thuis echt een hele tijd aan de slag!

Authentiek Japan thuis is uitgegeven door Good Cook, kost € 29.95 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 12 juni 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.