Auberginetaartjes met feta & granaatappel (vega)
Wil je op een feestelijk buffet ook een lekkere vegetarische optie plaatsen, dan zijn deze prachtige auberginetaartjes echt iets voor jou. Je eet ze zo, lekker uit de hand. En bovendien zien ze er, door de granaatappelpitten, ook nog eens hartstikke feestelijk uit.
Ook lekker trouwens als je geen vegetariër bent 😉
Voor de auberginetaartjes
2 aubergines
½ tl ras el hanout
2el olie
1tl tahini
½ teen knoflook
mespunt gerookt paprikapoeder
sap ½ citroen
Dressing
50g feta
rasp ½ citroen
1el melk
50g yoghurt
Garneren met
1 granaatappel (pitjes)
50g feta, verkruimeld
verse munt, fijngesneden naar smaak
½ tl sumak
Gegrilde aubergine
Snijd 1 aubergine in 3 gelijke plakken. Verhit een grillpan op hoog vuur (dit kun je dit trouwens ook prima op de bbq doen!) en bestrijk de aubergine lichtjes met olie. Grill de aubergine in 10 minuten gaar met mooie grillstrepen. Laat even afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en meng dat met de tahini, knoflook, paprikapoeder en citroensap. Met de staafmixer even goed glad pureren. Breng op smaak met zout & peper en zet apart.
Aubergine met ras el hanout
De andere aubergine snijd je in gelijke dunne plakken van ongeveer een ½ cm dik. Bestrijk met olie en bestrooi met de ras el hanout. Grill deze om en om, 2 minuten per kant, gaar. In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de dressing. Wil je een gladde dressing gebruik dan een staafmixer, maar gewoon prakken kan ook!
Aubergine taartjes
Leg de gegrilde aubergine op een mooie schaal. Schep op iedere plak wat van de auberginepuree en daar boven op een schepje van de fetadressing. Garneer met granaatappelpitjes, verse munt en nog wat verkruimelde feta. Serveer met geroosterde pitta’s of flatbread.
Gepubliceerd op 9 december 2015