Auberginetaartjes met feta & granaatappel (vega)



Wil je op een feestelijk buffet ook een lekkere vegetarische optie plaatsen, dan zijn deze prachtige auberginetaartjes echt iets voor jou. Je eet ze zo, lekker uit de hand. En bovendien zien ze er, door de granaatappelpitten, ook nog eens hartstikke feestelijk uit.

Ook lekker trouwens als je geen vegetariër bent 😉

Voor de auberginetaartjes

2 aubergines
½ tl ras el hanout
2el olie

1tl tahini
½ teen knoflook
mespunt gerookt paprikapoeder
sap ½ citroen

Dressing
50g feta
rasp ½ citroen
1el melk
50g yoghurt

Garneren met
1 granaatappel (pitjes)
50g feta, verkruimeld
verse munt, fijngesneden naar smaak
½ tl sumak

Gegrilde aubergine

Snijd 1 aubergine in 3 gelijke plakken. Verhit een grillpan op hoog vuur (dit kun je dit trouwens ook prima op de bbq doen!) en bestrijk de aubergine lichtjes met olie. Grill de aubergine in 10 minuten gaar met mooie grillstrepen. Laat even afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en meng dat met de tahini, knoflook, paprikapoeder en citroensap. Met de staafmixer even goed glad pureren. Breng op smaak met zout & peper en zet apart.

Aubergine met ras el hanout

De andere aubergine snijd je in gelijke dunne plakken van ongeveer een ½ cm dik. Bestrijk met olie en bestrooi met de ras el hanout. Grill deze om en om, 2 minuten per kant, gaar. In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de dressing. Wil je een gladde dressing gebruik dan een staafmixer, maar gewoon prakken kan ook!

Aubergine taartjes

Leg de gegrilde aubergine op een mooie schaal. Schep op iedere plak wat van de auberginepuree en daar boven op een schepje van de fetadressing. Garneer met granaatappelpitjes, verse munt en nog wat verkruimelde feta. Serveer met geroosterde pitta’s of flatbread.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd