Auberginetaartjes met feta & granaatappel (vega)



Wil je op een feestelijk buffet ook een lekkere vegetarische optie plaatsen, dan zijn deze prachtige auberginetaartjes echt iets voor jou. Je eet ze zo, lekker uit de hand. En bovendien zien ze er, door de granaatappelpitten, ook nog eens hartstikke feestelijk uit.

Ook lekker trouwens als je geen vegetariër bent 😉

Voor de auberginetaartjes

2 aubergines
½ tl ras el hanout
2el olie

1tl tahini
½ teen knoflook
mespunt gerookt paprikapoeder
sap ½ citroen

Dressing
50g feta
rasp ½ citroen
1el melk
50g yoghurt

Garneren met
1 granaatappel (pitjes)
50g feta, verkruimeld
verse munt, fijngesneden naar smaak
½ tl sumak

Gegrilde aubergine

Snijd 1 aubergine in 3 gelijke plakken. Verhit een grillpan op hoog vuur (dit kun je dit trouwens ook prima op de bbq doen!) en bestrijk de aubergine lichtjes met olie. Grill de aubergine in 10 minuten gaar met mooie grillstrepen. Laat even afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en meng dat met de tahini, knoflook, paprikapoeder en citroensap. Met de staafmixer even goed glad pureren. Breng op smaak met zout & peper en zet apart.

Aubergine met ras el hanout

De andere aubergine snijd je in gelijke dunne plakken van ongeveer een ½ cm dik. Bestrijk met olie en bestrooi met de ras el hanout. Grill deze om en om, 2 minuten per kant, gaar. In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de dressing. Wil je een gladde dressing gebruik dan een staafmixer, maar gewoon prakken kan ook!

Aubergine taartjes

Leg de gegrilde aubergine op een mooie schaal. Schep op iedere plak wat van de auberginepuree en daar boven op een schepje van de fetadressing. Garneer met granaatappelpitjes, verse munt en nog wat verkruimelde feta. Serveer met geroosterde pitta’s of flatbread.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.