Auberginetaartjes met feta & granaatappel (vega)



Wil je op een feestelijk buffet ook een lekkere vegetarische optie plaatsen, dan zijn deze prachtige auberginetaartjes echt iets voor jou. Je eet ze zo, lekker uit de hand. En bovendien zien ze er, door de granaatappelpitten, ook nog eens hartstikke feestelijk uit.

Ook lekker trouwens als je geen vegetariër bent 😉

Voor de auberginetaartjes

2 aubergines
½ tl ras el hanout
2el olie

1tl tahini
½ teen knoflook
mespunt gerookt paprikapoeder
sap ½ citroen

Dressing
50g feta
rasp ½ citroen
1el melk
50g yoghurt

Garneren met
1 granaatappel (pitjes)
50g feta, verkruimeld
verse munt, fijngesneden naar smaak
½ tl sumak

Gegrilde aubergine

Snijd 1 aubergine in 3 gelijke plakken. Verhit een grillpan op hoog vuur (dit kun je dit trouwens ook prima op de bbq doen!) en bestrijk de aubergine lichtjes met olie. Grill de aubergine in 10 minuten gaar met mooie grillstrepen. Laat even afkoelen, schep het vruchtvlees eruit en meng dat met de tahini, knoflook, paprikapoeder en citroensap. Met de staafmixer even goed glad pureren. Breng op smaak met zout & peper en zet apart.

Aubergine met ras el hanout

De andere aubergine snijd je in gelijke dunne plakken van ongeveer een ½ cm dik. Bestrijk met olie en bestrooi met de ras el hanout. Grill deze om en om, 2 minuten per kant, gaar. In de tussentijd meng je alle ingrediënten voor de dressing. Wil je een gladde dressing gebruik dan een staafmixer, maar gewoon prakken kan ook!

Aubergine taartjes

Leg de gegrilde aubergine op een mooie schaal. Schep op iedere plak wat van de auberginepuree en daar boven op een schepje van de fetadressing. Garneer met granaatappelpitjes, verse munt en nog wat verkruimelde feta. Serveer met geroosterde pitta’s of flatbread.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!