Gezonde traktatie – appelmandjes



Het idee is niet van mij, want ik zag dit fruitmandje al eerder op Pinterest. Alleen bedacht ik dat de uitvoering ervan vele malen makkelijker kon. Want als ik ergens niet goed in ben is dat freubelen met eten. Dus gewapend met een grapefruitlepeltje en wat extra fruit ging ik aan de slag.

En verdomd! In nog geen 5 minuten had ik twee toffe appelmandjes in elkaar. Met een snoepstaafje maakte ik het hengsel, maar die kun je ook weglaten als je een volle 100% gezonde traktatie of snack wilt maken. Leuk ook voor bij het Paasontbijt!

appelmandje_traktatie

Voor de appelmandjes heb je nodig

1 stevige appel, ik gebruike een Elstar
fruit naar keuze, zoals kiwi, bosbessen, frambozen, mango, aardbeien
(kijk vooral ook wat in het seizoen is)
Aardbei snoepstaafjes (Look o Look)

verder nodig: meloenbolletjessteker of grapefruitlepel

Een gezonde traktatie

Snijd een kapje af van de appel en hol ‘m daarna heel voorzichtig uit. Besprenkel de binnenkant eventueel heel lichtjes met citroen, om verkleuring tegen te gaan. Zeker als je deze appelmandjes als traktatie maakt is dat een slim idee. Snijd nu al het fruit in kleine blokjes en vul de appel daarmee. Buig voorzichtig het snoepstaafje en zet dat in het mandje.

appelmandje zonder hengsel.jpg

TIP: wil je nog meer voedingswaarde toevoegen aan deze al gezonde snack, hak dan een handje noten grof en strooi die erover heen.

Gepubliceerd op 27 februari 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.