Appel pancakes met gebakken appeltjes

Soms wil je naast een gezonde variant, zoals de havermout en appel pancakes, ook een gewone versie maken. Deze pancakes bevatten nog steeds minimaal suiker, maar zijn door de appel in het beslag en de gebakken appeltjes erbij nog wel lekker zoet en een heerlijk begin van je dag!
Voor ongeveer 10 pancakes
150g bloem
2el donkere basterdsuiker
1tl bakpoeder
2tl kaneel
mespunt nootmuskaat
mespunt gemalen kruidnagel
mespunt zout
250ml halfvolle melk
1 ei
25g gesmolten boter
1tl vanille extract
1 geraspte appel (Elstar, met schil)
Voor de gebakken appeltjes
1 appel, in dunne plakjes
1 klontje boter
1 scheutje (ongeveer een eetlepel) maple syrup of honing
Simpel pancake beslag
De droge ingrediënten gaan in een grote beslagkom. De natte ingrediënten meng je in een maatbeker. Giet die bij het bloemmengsel, roer even door en tot slot gaat de geraspte appel erbij. Meng nog even, maar niet te lang! Verhit alvast een koekenpan, tot die goed heet is.
Gebakken appeltjes
In een tweede koekenpan smelt je de boter met de maple syrup. Leg daar de appelschijfjes in en bak ze om en om, tot ze lekker gaar zijn.
Appel pancakes
In je hete koekenpan bak je nu – een juslepel beslag tegelijk – de pancakes. Zodra de bovenkant bubbelt en droger wordt draai je ze om en bak je de onderkant nog even. In gebruik een anti aanbakpan, en bak ze zonder toegevoegde olie. Maar een drupje olie in je pan mag natuurlijk altijd. Serveer de pancakes met de gebakken appeltjes.
Restjes in de lunchtrommel
Wij hadden een aantal pannenkoekjes over, die bleken ook erg gewaardeerd te worden de dag erna in de lunchtrommel van onze dochter!
Gepubliceerd op 20 februari 2016