Appel pancakes met gebakken appeltjes



Soms wil je naast een gezonde variant, zoals de havermout en appel pancakes, ook een gewone versie maken. Deze pancakes bevatten nog steeds minimaal suiker, maar zijn door de appel in het beslag en de gebakken appeltjes erbij nog wel lekker zoet en een heerlijk begin van je dag!

Voor ongeveer 10 pancakes
150g bloem
2el donkere basterdsuiker
1tl bakpoeder
2tl kaneel
mespunt nootmuskaat
mespunt gemalen kruidnagel
mespunt zout
250ml halfvolle melk
1 ei
25g gesmolten boter
1tl vanille extract
1 geraspte appel (Elstar, met schil)

Voor de gebakken appeltjes
1 appel, in dunne plakjes
1 klontje boter
1 scheutje (ongeveer een eetlepel) maple syrup of honing

Simpel pancake beslag

De droge ingrediënten gaan in een grote beslagkom. De natte ingrediënten meng je in een maatbeker. Giet die bij het bloemmengsel, roer even door en tot slot gaat de geraspte appel erbij. Meng nog even, maar niet te lang! Verhit alvast een koekenpan, tot die goed heet is.

Gebakken appeltjes

In een tweede koekenpan smelt je de boter met de maple syrup. Leg daar de appelschijfjes in en bak ze om en om, tot ze lekker gaar zijn.

Appel pancakes

In je hete koekenpan bak je nu – een juslepel beslag tegelijk – de pancakes. Zodra de bovenkant bubbelt en droger wordt draai je ze om en bak je de onderkant nog even. In gebruik een anti aanbakpan, en bak ze zonder toegevoegde olie. Maar een drupje olie in je pan mag natuurlijk altijd. Serveer de pancakes met de gebakken appeltjes.

Restjes in de lunchtrommel

Wij hadden een aantal pannenkoekjes over, die bleken ook erg gewaardeerd te worden de dag erna in de lunchtrommel van onze dochter!

Gepubliceerd op 20 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.