Alcoholvrije mojito uit Limonade



Ik hou ervan als ik amper kan kiezen wat ik wil maken uit een nieuw kookboek. Of beter gezegd, een limonadeboek. Want in het geval van het boek Limonade (de review vind je hier) was de keuze knap lastig.

Omdat ik niet eerst een basissiroop wilde maken koos ik voor een drankje dat je zonder al teveel moeite zo in elkaar draait, met ingrediënten die makkelijk voorhanden zijn. Een ideale, alcoholvrije, dorstlesser voor de warme dagen of voor bij een pittige maaltijd.

Mojito_alcoholvrij

Voor 6 glazen alcoholvrije mojito

1 komkommer, geschild en zaadlijst verwijderd, in kleine blokjes
90ml limoensap (ongeveer 3-4 dikke limoenen)
de blaadjes van 1 bosje verse munt
6tl rietsuiker
1liter bruisend water (ik gebruikte Chaudfontaine rood)

voor de garnering

gecrushed ijs
de schil van de komkommer
1 limoen, in plakjes
6 kleine takjes munt

verder nodig: cocktailstamper

Maak je alcoholvrije mojito in 5 minuten

Doe de komkommerblokjes, limoensap, munt en rietsuiker in een maatbeker en met de cocktailstamper (of ander handig object hiervoor) stamp je de komkommer fijn en vijzel je tot de suiker is opgelost. Verdeel dit nu over zes glazen en vul die daarna tot de rand met crushed ijs. Giet daarop het bruiswater en garneer je mocktail met komkommerlinten, een plakje limoen en wat munt.

Cheers!

Gepubliceerd op 8 mei 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.