Alcoholvrije mojito uit Limonade

Ik hou ervan als ik amper kan kiezen wat ik wil maken uit een nieuw kookboek. Of beter gezegd, een limonadeboek. Want in het geval van het boek Limonade (de review vind je hier) was de keuze knap lastig.
Omdat ik niet eerst een basissiroop wilde maken koos ik voor een drankje dat je zonder al teveel moeite zo in elkaar draait, met ingrediënten die makkelijk voorhanden zijn. Een ideale, alcoholvrije, dorstlesser voor de warme dagen of voor bij een pittige maaltijd.
Voor 6 glazen alcoholvrije mojito
1 komkommer, geschild en zaadlijst verwijderd, in kleine blokjes
90ml limoensap (ongeveer 3-4 dikke limoenen)
de blaadjes van 1 bosje verse munt
6tl rietsuiker
1liter bruisend water (ik gebruikte Chaudfontaine rood)
voor de garnering
gecrushed ijs
de schil van de komkommer
1 limoen, in plakjes
6 kleine takjes munt
verder nodig: cocktailstamper
Maak je alcoholvrije mojito in 5 minuten
Doe de komkommerblokjes, limoensap, munt en rietsuiker in een maatbeker en met de cocktailstamper (of ander handig object hiervoor) stamp je de komkommer fijn en vijzel je tot de suiker is opgelost. Verdeel dit nu over zes glazen en vul die daarna tot de rand met crushed ijs. Giet daarop het bruiswater en garneer je mocktail met komkommerlinten, een plakje limoen en wat munt.
Cheers!
Gepubliceerd op 8 mei 2018