Alcoholvrije mojito (uit Barcelona)

Een heel boek vol geweldige ‘Recepten uit Barcelona’ maakt het bijna onmogelijk om maar één recept te kiezen om met jullie te delen. Verrassend genoeg wellicht werd het dit recept, voor een alcoholvrije mojito. Maar het bleek zo simpel, zo verfrissend en zo lekker te zijn dat jullie daar hopelijk net zo blij van worden.
Door het gebruik van verse gember, krijgt deze mocktail toch die extra kick en mis je de alcohol totaal niet. Schenk in een mooi cocktailglas en hef – samen met je kind(eren) – het glas op een lekkere middag/avond. Santé!
voor 4-6 personen
6-8 onbespoten limoenen, of schrob ze even goed schoon
rietsuiker, naar smaak
1 middelgroot stuk verse gember, in schijfjes
1 handvol verse munt, alleen de blaadjes
ijsblokjes
1liter koud water
Maak een alcoholvrije mojito cocktail
Snijd 1 limoen in schijfjes en houd die apart. Snijd de rest van de limoenen in achten en stamp ze samen met de suiker in een grote kom. Dit kan met de stamper van je vijzel of met de achterkant van een houten lepel. Je wilt vooral het sap vermengen met de suiker. Pers daarna de limoenen uit in de kom. Doe nu de gemberschijfjes in een grote glazen kan en schenk daar het suiker/limoensap bij. Zet dit 30 minuten in de koelkast.
Mojito mocktail
Neem de kan daarna uit de koelkast. Doe de munt, limoenschijfjes en ijsblokjes erbij en giet het koude water erop. Goed roeren, even proeven – misschien nog iets meer suiker als je het alsnog te zurig vindt – en serveer dan in mooie cocktailglazen. Cheers!
Gepubliceerd op 17 september 2017