Alcoholvrije mojito (uit Barcelona)



Een heel boek vol geweldige ‘Recepten uit Barcelona’ maakt het bijna onmogelijk om maar één recept te kiezen om met jullie te delen. Verrassend genoeg wellicht werd het dit recept, voor een alcoholvrije mojito. Maar het bleek zo simpel, zo verfrissend en zo lekker te zijn dat jullie daar hopelijk net zo blij van worden.

Door het gebruik van verse gember, krijgt deze mocktail toch die extra kick en mis je de alcohol totaal niet. Schenk in een mooi cocktailglas en hef – samen met je kind(eren) – het glas op een lekkere middag/avond. Santé!

Mojito mocktail Smulpaapje

voor 4-6 personen

6-8 onbespoten limoenen, of schrob ze even goed schoon
rietsuiker, naar smaak
1 middelgroot stuk verse gember, in schijfjes
1 handvol verse munt, alleen de blaadjes
ijsblokjes
1liter koud water

Maak een alcoholvrije mojito cocktail

Snijd 1 limoen in schijfjes en houd die apart. Snijd de rest van de limoenen in achten en stamp ze samen met de suiker in een grote kom. Dit kan met de stamper van je vijzel of met de achterkant van een houten lepel. Je wilt vooral het sap vermengen met de suiker. Pers daarna de limoenen uit in de kom. Doe nu de gemberschijfjes in een grote glazen kan en schenk daar het suiker/limoensap bij. Zet dit 30 minuten in de koelkast.

Mojito mocktail

Neem de kan daarna uit de koelkast. Doe de munt, limoenschijfjes en ijsblokjes erbij en giet het koude water erop. Goed roeren, even proeven – misschien nog iets meer suiker als je het alsnog te zurig vindt – en serveer dan in mooie cocktailglazen. Cheers!

Gepubliceerd op 17 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!