Alcoholvrije mojito (uit Barcelona)



Een heel boek vol geweldige ‘Recepten uit Barcelona’ maakt het bijna onmogelijk om maar één recept te kiezen om met jullie te delen. Verrassend genoeg wellicht werd het dit recept, voor een alcoholvrije mojito. Maar het bleek zo simpel, zo verfrissend en zo lekker te zijn dat jullie daar hopelijk net zo blij van worden.

Door het gebruik van verse gember, krijgt deze mocktail toch die extra kick en mis je de alcohol totaal niet. Schenk in een mooi cocktailglas en hef – samen met je kind(eren) – het glas op een lekkere middag/avond. Santé!

Mojito mocktail Smulpaapje

voor 4-6 personen

6-8 onbespoten limoenen, of schrob ze even goed schoon
rietsuiker, naar smaak
1 middelgroot stuk verse gember, in schijfjes
1 handvol verse munt, alleen de blaadjes
ijsblokjes
1liter koud water

Maak een alcoholvrije mojito cocktail

Snijd 1 limoen in schijfjes en houd die apart. Snijd de rest van de limoenen in achten en stamp ze samen met de suiker in een grote kom. Dit kan met de stamper van je vijzel of met de achterkant van een houten lepel. Je wilt vooral het sap vermengen met de suiker. Pers daarna de limoenen uit in de kom. Doe nu de gemberschijfjes in een grote glazen kan en schenk daar het suiker/limoensap bij. Zet dit 30 minuten in de koelkast.

Mojito mocktail

Neem de kan daarna uit de koelkast. Doe de munt, limoenschijfjes en ijsblokjes erbij en giet het koude water erop. Goed roeren, even proeven – misschien nog iets meer suiker als je het alsnog te zurig vindt – en serveer dan in mooie cocktailglazen. Cheers!

Gepubliceerd op 17 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.