Alcoholvrije mojito (uit Barcelona)



Een heel boek vol geweldige ‘Recepten uit Barcelona’ maakt het bijna onmogelijk om maar één recept te kiezen om met jullie te delen. Verrassend genoeg wellicht werd het dit recept, voor een alcoholvrije mojito. Maar het bleek zo simpel, zo verfrissend en zo lekker te zijn dat jullie daar hopelijk net zo blij van worden.

Door het gebruik van verse gember, krijgt deze mocktail toch die extra kick en mis je de alcohol totaal niet. Schenk in een mooi cocktailglas en hef – samen met je kind(eren) – het glas op een lekkere middag/avond. Santé!

Mojito mocktail Smulpaapje

voor 4-6 personen

6-8 onbespoten limoenen, of schrob ze even goed schoon
rietsuiker, naar smaak
1 middelgroot stuk verse gember, in schijfjes
1 handvol verse munt, alleen de blaadjes
ijsblokjes
1liter koud water

Maak een alcoholvrije mojito cocktail

Snijd 1 limoen in schijfjes en houd die apart. Snijd de rest van de limoenen in achten en stamp ze samen met de suiker in een grote kom. Dit kan met de stamper van je vijzel of met de achterkant van een houten lepel. Je wilt vooral het sap vermengen met de suiker. Pers daarna de limoenen uit in de kom. Doe nu de gemberschijfjes in een grote glazen kan en schenk daar het suiker/limoensap bij. Zet dit 30 minuten in de koelkast.

Mojito mocktail

Neem de kan daarna uit de koelkast. Doe de munt, limoenschijfjes en ijsblokjes erbij en giet het koude water erop. Goed roeren, even proeven – misschien nog iets meer suiker als je het alsnog te zurig vindt – en serveer dan in mooie cocktailglazen. Cheers!

Gepubliceerd op 17 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.