Alcoholvrije gin Nona JuneDe wereld van alcoholvrije gin is zojuist een mooie smaak rijker. Welkom Nona June uit België. Ik vertel je waarom wij hier blij van worden. De laatste jaren zijn er steedsmeer alcoholvrije gins op de markt gekomen.  En hoewel je die volgens de EU wet geen gin mag noemen, omdat ze minder dan 37,5% alcohol bevatten, is het de naam die wel duidelijk maakt wat je bedoelt.

Iedereen kent wel Seedlip (die overigens ook bij ons in de kast staat en we met plezier drinken), maar er is meer op het gebied van gin zonder alcohol. Nederlandse merken zoals Loopuyt en Hooghoudt kwamen met een virgin gin. En nu is is daar Nona June uit België die we aan het lijstje alcoholvrije gins kunnen toevoegen.

Nona June alcoholvrije gin

Waar Nona staat voor de negen botanicals die zijn gebruikt (nona is Latijn voor negen) staat June voor de jeneverbes, die er daar eentje van is. De uit Gent afkomstige Charlotte Matthijs staat aan de wieg van het succes van Nona. Als bio-chemicus weet zij als geen ander hoe chemie werkt en die liet ze los op het maken van deze frisse alcoholvrije Nona June. Binnen 3 weken was de eerste batch van 1000 flessen (gebrouwen in de kamer van haar broer!) verkocht.

De smaak van Nona June

Wat mij verraste aan de smaak van Nona June is dat deze zeer fris is. Citrus voert de boventoon in de smaakbeleving. Een verrassing, maar een zeer aangename verrassing kan ik je vertellen. Ik maakte mijn GT met slechts een sinaasappelschil en wat Indian Tonic. Meer had het niet eens nodig. Echt lekker!

Op de site van Nona staan overigens meer suggesties voor cocktails met Nona June waarvan die met ginger beer mij ook weer heel erg aanspreekt.

Veelzijdige alcoholvrije gin

Kortom, een veelzijdige alcoholvrije gin zo mag je Nona June wel omschrijven. Eentje die er qua smaakbeleving wat mij betreft ook uitspringt. Een fles van 70cl is er voor rond de drie tientjes, wat vergelijkbaar is met iedere andere premium gin.

Ja, dat is inderdaad niet goedkoop. Maar vind ik echt een prima prijs/pretverhouding, voor wat je proeft en hoe de gin gemaakt is. Overigens kun je ook flesjes van 20cl bestellen, wat ik weer top vind voor als je een huishouden hebt waar maar één persoon van alcoholvrije gin houdt. Of als je ‘m eerst een keer wilt uitproberen. In Nederland is Nona onder meer online te koop

Disclaimer

Voor het schrijven van deze review kreeg ik, om een eigen oordeel te kunnen vormen, een fles Nona Gin toegestuurd. Voor het schrijven van dit artikel werd ik niet betaald. Die heb ik met plezier op eigen titel geschreven.

Gepubliceerd op 20 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.