Alcoholvrije gin Nona JuneDe wereld van alcoholvrije gin is zojuist een mooie smaak rijker. Welkom Nona June uit België. Ik vertel je waarom wij hier blij van worden. De laatste jaren zijn er steedsmeer alcoholvrije gins op de markt gekomen.  En hoewel je die volgens de EU wet geen gin mag noemen, omdat ze minder dan 37,5% alcohol bevatten, is het de naam die wel duidelijk maakt wat je bedoelt.

Iedereen kent wel Seedlip (die overigens ook bij ons in de kast staat en we met plezier drinken), maar er is meer op het gebied van gin zonder alcohol. Nederlandse merken zoals Loopuyt en Hooghoudt kwamen met een virgin gin. En nu is is daar Nona June uit België die we aan het lijstje alcoholvrije gins kunnen toevoegen.

Nona June alcoholvrije gin

Waar Nona staat voor de negen botanicals die zijn gebruikt (nona is Latijn voor negen) staat June voor de jeneverbes, die er daar eentje van is. De uit Gent afkomstige Charlotte Matthijs staat aan de wieg van het succes van Nona. Als bio-chemicus weet zij als geen ander hoe chemie werkt en die liet ze los op het maken van deze frisse alcoholvrije Nona June. Binnen 3 weken was de eerste batch van 1000 flessen (gebrouwen in de kamer van haar broer!) verkocht.

De smaak van Nona June

Wat mij verraste aan de smaak van Nona June is dat deze zeer fris is. Citrus voert de boventoon in de smaakbeleving. Een verrassing, maar een zeer aangename verrassing kan ik je vertellen. Ik maakte mijn GT met slechts een sinaasappelschil en wat Indian Tonic. Meer had het niet eens nodig. Echt lekker!

Op de site van Nona staan overigens meer suggesties voor cocktails met Nona June waarvan die met ginger beer mij ook weer heel erg aanspreekt.

Veelzijdige alcoholvrije gin

Kortom, een veelzijdige alcoholvrije gin zo mag je Nona June wel omschrijven. Eentje die er qua smaakbeleving wat mij betreft ook uitspringt. Een fles van 70cl is er voor rond de drie tientjes, wat vergelijkbaar is met iedere andere premium gin.

Ja, dat is inderdaad niet goedkoop. Maar vind ik echt een prima prijs/pretverhouding, voor wat je proeft en hoe de gin gemaakt is. Overigens kun je ook flesjes van 20cl bestellen, wat ik weer top vind voor als je een huishouden hebt waar maar één persoon van alcoholvrije gin houdt. Of als je ‘m eerst een keer wilt uitproberen. In Nederland is Nona onder meer online te koop

Disclaimer

Voor het schrijven van deze review kreeg ik, om een eigen oordeel te kunnen vormen, een fles Nona Gin toegestuurd. Voor het schrijven van dit artikel werd ik niet betaald. Die heb ik met plezier op eigen titel geschreven.

Gepubliceerd op 20 juli 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 augustus 2020
 
Waanzinnig eten bij Vinnies in Amsterdam

Naast hun ontbijt/lunchlocatie in hartje centrum kun je bij Vinnies in de Scheldestraat nu ook terecht voor het diner. Wij gingen proeven!
3 augustus 2020
 
Mijn 3 favoriete Clinique producten

Al jaren is Clinique een van mijn favorieten voor gezichtsverzorging. Onlangs kocht ik 2 nieuwe producten uit de Super Defense serie. Zo bevallen ze.
3 augustus 2020
 
Arturo Dalhuisen kookt deze zomer bij Daalder

Arturo Dalhuisen (The White Room*, De Leest***) neemt in augustus twee weken de keuken van Daalder over. Wij mochten voorproeven.
2 augustus 2020
 
Gemberbier volgens London Loy

Dit gemberbier recept van London Loy is de basis voor de échte gembersiroop. Daarmee maak je weer de lekkerste gemberdrankjes.
27 juli 2020
east nomads glamping
 
East Nomads glamping in de Achterhoek

Kamperen in de Achterhoek, maar dan op de manier van East Nomads. Dat is glamping in de Achterhoek en alles waar kamperen leuk van wordt.
21 juli 2020
alcoholvrij
 
Alcoholvrij de nieuwste trend?

Alcoholvrije drankjes zijn meer dan de nieuwste trend. Maar zijn ze lekker? Tijd voor de grote test! En heel veel alcoholvrije tips.