Affogato (lactosevrij)

Naast een heleboel heerlijke gluten- lactosevrije en veganrecepten om te bakken, staat er in Andere koek van Food Bandits ook een te gek lactosevrij recept voor Affogato. Dit Italiaanse dessert bestaat normaliter uit roomijs met espresso. Zij bedachten er een lactosevrije variant van.
En laat ik die ingrediënten nu altijd in huis hebben en laat dit nu een recept zijn dat ik al heel lang een keer wilde maken. Dat kunnen jullie nu ook!
Affogato (zonder lactose) voor 2 personen
4 bananen, bevroren
1tl vanille extract
2 kopjes hete espresso *
* wil je met kinderen geen koffie gebruiken dan geeft het boek als alternatief dat je bijvoorbeeld ook een theelepel tahini kunt gebruiken.
Snelle Affogato
Pureer de bevroren banaan in een blender of keukenmachine tot een romig ijs. Voeg de vanille toe en verdeel het "ijs" over 2 kleine glazen. Dat kan heel makkelijk met twee lepels of een ijsschep. Giet daar de hete espresso over, schaaf eventueel nog wat chocolade erover of voeg wat gehakte noten toe, en serveer meteen. Yum!
Gepubliceerd op 19 november 2018