Aardbeienkwarktaart met wilde perzik (uit het Basisbakboek van Laura’s Bakery)



Aardbeienkwarktaart met wilde perzik

Ik vind het een van de leukste dingen die er is, bakken en koken uit nieuw verschenen boeken. Het is toch echt de beste manier om een boek écht te ervaren. Omdat het lastig kiezen was uit het Basisbakboek van Laura’s Bakery liet ik die schone taak over aan onze dochter.

Die koos deze frisse aardbeienkwarktaart. Die ze vervolgens, nadat ‘ie op de foto stond, ter plekke volledig als ontbijt opat. Ach, er zit kwark in. Prima ontbijt toch?! 😉

Aardbeienkwarktaart Smulpaapje

Voor een taart van 20cm (10-12 personen)

115g ei (ongeveer 2 eieren, maat L)
65g suiker
6g vanillesuiker (ik gebruikte het hele zakje, dus 8g)
50g bloem
15g maïzena

Voor de kwarkvulling

500g kwark (ik gebruikte volle Franse kwark)
100ml sinaasappelsap (ik gebruikte Mineolasap)
6 blaadjes gelatine
250ml slagroom
150g aardbeien, in stukjes
150g perziken, in stukjes (ik gebruikte wilde perziken)

Decoratie

2 perziken, in plakjes
handje aardbeien, gehalveerd

Verder nodig: bakblik 20cm (ingevet), ik gebruikte een vierkante springvorm – bakpapier – oven voorverwarmen 180C (boven en onderwarmte)

Biscuitdeeg als basis

Met een mixer klop je het ei en de suiker tot het schuimig en luchtig is. Laura adviseert om minstens 10 minuten te mixen. Dat heb ik dus keurig gedaan 😉 Spatel er dan de bloem en maïzena door. Giet dit in het bakblik, strijk glad en bak in de voorverwarmde oven, 30 minuten. Bij mij was ‘ie toen behoorlijk bruin. Hou je oven dus in de gaten, temperaturen verschillen per oven.

Biscuitdeeg als bodem

Haal het blik uit de oven, laat even paar minuten afkoelen en haal de bodem dan uit het blik en laat op een rooster helemaal afkoelen. Dat is overigens zo gebeurd! Maak het bakblik even goed schoon en voorzie het van een vel bakpapier, zodanig dat de randen ook goed bedekt zijn. Leg de biscuitbodem terug in het blik.

Kwarktaart met aardbeien en perzik

Week de gelatine in koud water tot het zacht is. Knijp het uit en doe in een pannetje, samen met het sap en verwarm tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat afkoelen. Roer in de tussentijd in een kom de kwark goed los. Klop de slagroom stijf en meng die door de kwark. Voeg het afgekoelde sap toe en meng goed door. Fruitstukjes erbij en dan alles in op de biscuitbodem gieten.

Klop de vorm even op het aanrecht zodat de vulling goed gelijkmatig verdeelt. Zet dan in de koelkast en laat door een door opstijven. Ik heb dat een hele nacht gedaan, maar het moet minimaal 3 uur. Decoreer daarna met de aardbeien en perzik. Genieten maar!

Variatie

De taart was echt verrukkelijk. Niet te zoet, lekker friszurig door de kwark met wat zoete tonen door het fruit. Een ideaal recept ook om volop met te variëren, afhankelijk van het fruit dat in het seizoen is. En volgens mij zelfs lekker met fruit uit blik. Het maken ervan was ook echt zó gebeurd. Een ideale taart dus om op zaterdagavond te maken en dan zondag lekker bij de koffie van te smullen!

Gepubliceerd op 4 oktober 2016


1 reactie

  1. Simone de Groot schreef:

    Super tof recept van Laura, lekker en misschien tegenwoordig zelfs voordeliger dan een pakje van dr. je weet wel ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.