Strawberry shortcakes



Strawberry shortcakes noemen ze deze aardbeiencakjes in Amerika. Ze lijken een beetje op scones, alhoewel de ingrediënten wel anders zijn. Maar ze zijn wel net zo makkelijk te maken, en door de vulling mogelijk nóg lekkerder.

Uiteraard kun je in plaats van aardbeien ook voor ander lekker zomerfruit kiezen. Varieer er rustig op los!

Voor ongeveer 10 cakejes

400g bloem
50g suiker
10g bakpoeder
115g koude boter, in blokjes
250ml slagroom
2el zure room
1tl vanille extract
rasp van 1 citroen

Voor de vulling

1 bakje roomkaas naturel (Philadelphia)
2el poedersuiker
rasp van 1 limoen, en sap van een halve
1 doosje aardbeien

Oven voorverwarmen op 170C

Shortcakes maken

Meng als eerste de droge ingrediënten in een kom en met een mixer (of in de keukenmachine) mix je daar de koude boterblokjes door, tot je een zandstructuur hebt. Meng in een andere kom slagroom, zure room, vanille en citroenrasp en giet dat bij “het zand” in de andere kom. Meng tot één geheel.

Aardbeien shortcakes

Verdeel het deeg in 10 bolletjes, draai een bolletje in je handen en plet ‘dan iets. Leg de cakejes op een bakplaat met bakpapier en herhaal tot je deeg op is. Bak de cakejes, in de voorverwarmde oven, 30 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat ze na het bakken volledig op een rooster afkoelen. Dit kun je eventueel de avond van te voren ook al doen.

Strawberry shortcakes met limoenvulling

Voor de vulling meng je de roomkaas met een poedersuiker, limoenrasp en sap tot één geheel. Wil je het netjes doen, doe dan de vulling in een spuitzak zodat je het zo dadelijk goed kunt doseren. Halveer de shortcakes en spuit wat vulling op een helft. Beleg met halve aardbeien en doe de andere helft er dan weer tegen aan. Ter decoratie kun je nog een toefje op het kapje doen en garneren met een hele aardbei.

Bewaar tot gebruik in de koelkast, maar haal ze er voor het serveren tijdig uit zodat ze lekker op kamertemperatuur kunnen komen. Genieten maar!

Gepubliceerd op 5 juli 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!