Strawberry shortcakes



Strawberry shortcakes noemen ze deze aardbeiencakjes in Amerika. Ze lijken een beetje op scones, alhoewel de ingrediënten wel anders zijn. Maar ze zijn wel net zo makkelijk te maken, en door de vulling mogelijk nóg lekkerder.

Uiteraard kun je in plaats van aardbeien ook voor ander lekker zomerfruit kiezen. Varieer er rustig op los!

Voor ongeveer 10 cakejes

400g bloem
50g suiker
10g bakpoeder
115g koude boter, in blokjes
250ml slagroom
2el zure room
1tl vanille extract
rasp van 1 citroen

Voor de vulling

1 bakje roomkaas naturel (Philadelphia)
2el poedersuiker
rasp van 1 limoen, en sap van een halve
1 doosje aardbeien

Oven voorverwarmen op 170C

Shortcakes maken

Meng als eerste de droge ingrediënten in een kom en met een mixer (of in de keukenmachine) mix je daar de koude boterblokjes door, tot je een zandstructuur hebt. Meng in een andere kom slagroom, zure room, vanille en citroenrasp en giet dat bij “het zand” in de andere kom. Meng tot één geheel.

Aardbeien shortcakes

Verdeel het deeg in 10 bolletjes, draai een bolletje in je handen en plet ‘dan iets. Leg de cakejes op een bakplaat met bakpapier en herhaal tot je deeg op is. Bak de cakejes, in de voorverwarmde oven, 30 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat ze na het bakken volledig op een rooster afkoelen. Dit kun je eventueel de avond van te voren ook al doen.

Strawberry shortcakes met limoenvulling

Voor de vulling meng je de roomkaas met een poedersuiker, limoenrasp en sap tot één geheel. Wil je het netjes doen, doe dan de vulling in een spuitzak zodat je het zo dadelijk goed kunt doseren. Halveer de shortcakes en spuit wat vulling op een helft. Beleg met halve aardbeien en doe de andere helft er dan weer tegen aan. Ter decoratie kun je nog een toefje op het kapje doen en garneren met een hele aardbei.

Bewaar tot gebruik in de koelkast, maar haal ze er voor het serveren tijdig uit zodat ze lekker op kamertemperatuur kunnen komen. Genieten maar!

Gepubliceerd op 5 juli 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.