Strawberry shortcakes



Strawberry shortcakes noemen ze deze aardbeiencakjes in Amerika. Ze lijken een beetje op scones, alhoewel de ingrediënten wel anders zijn. Maar ze zijn wel net zo makkelijk te maken, en door de vulling mogelijk nóg lekkerder.

Uiteraard kun je in plaats van aardbeien ook voor ander lekker zomerfruit kiezen. Varieer er rustig op los!

Voor ongeveer 10 cakejes

400g bloem
50g suiker
10g bakpoeder
115g koude boter, in blokjes
250ml slagroom
2el zure room
1tl vanille extract
rasp van 1 citroen

Voor de vulling

1 bakje roomkaas naturel (Philadelphia)
2el poedersuiker
rasp van 1 limoen, en sap van een halve
1 doosje aardbeien

Oven voorverwarmen op 170C

Shortcakes maken

Meng als eerste de droge ingrediënten in een kom en met een mixer (of in de keukenmachine) mix je daar de koude boterblokjes door, tot je een zandstructuur hebt. Meng in een andere kom slagroom, zure room, vanille en citroenrasp en giet dat bij “het zand” in de andere kom. Meng tot één geheel.

Aardbeien shortcakes

Verdeel het deeg in 10 bolletjes, draai een bolletje in je handen en plet ‘dan iets. Leg de cakejes op een bakplaat met bakpapier en herhaal tot je deeg op is. Bak de cakejes, in de voorverwarmde oven, 30 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat ze na het bakken volledig op een rooster afkoelen. Dit kun je eventueel de avond van te voren ook al doen.

Strawberry shortcakes met limoenvulling

Voor de vulling meng je de roomkaas met een poedersuiker, limoenrasp en sap tot één geheel. Wil je het netjes doen, doe dan de vulling in een spuitzak zodat je het zo dadelijk goed kunt doseren. Halveer de shortcakes en spuit wat vulling op een helft. Beleg met halve aardbeien en doe de andere helft er dan weer tegen aan. Ter decoratie kun je nog een toefje op het kapje doen en garneren met een hele aardbei.

Bewaar tot gebruik in de koelkast, maar haal ze er voor het serveren tijdig uit zodat ze lekker op kamertemperatuur kunnen komen. Genieten maar!

Gepubliceerd op 5 juli 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.