Aardbei en limoenmuffins



Aardbei en limoenmuffins

Zomer = aardbeien, zo simpel is het wat mij betreft. En zeker als de aardbeien goed betaalbaar zijn hebben we altijd meerdere doosjes in huis. Heerlijk om jam mee te maken. Of wat dacht je van deze frisse ijsthee Maar afgelopen tijd maakte ik al meerdere keren deze muffins. Zoet door de aardbei en fris door de limoenrasp erdoor. Een aanrader, dat moge duidelijk zijn 😉

Voor 12-18 muffins met aardbei en limoen
325g aardbeien, in kleine stukjes gesneden
1el suiker
rasp van 1 (schoon geboende) limoen
½ tl vanille extract
100g suiker
100g zachte boter
1 ei (L)
125ml karnemelk
1tl vanille extract
325g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
½ tl zout

verder nodig: muffinblik, voorzien van muffinpapiertjes – heteluchtoven voorverwarmen op 175C

Aardbei en limoenmuffins

Snijd de aardbeien in stukjes en meng met een eetlepel suiker en de limoenrasp. Laat staan terwijl je de rest voorbereid. Meng bloem met bakpoeder, bakingsoda en zout. In een kom gaat de boter, die je mixt met de suiker tot de suiker is opgenomen. Het ei erbij en mixen tot die helemaal is opgenomen.

Verse muffins met aardbeien

Zet de mixer uit en voeg de bloem toe. Mixer zachtjes aan tot het korrelig wordt en dan gaat de karnemelk erbij. Schep dan de aardbeien door het beslag. Verdeel dit over de holtes van je muffinblijk. Hoeveel muffins je uiteindelijk bakt hangt af van hoe groot je muffinblik is. De mijne levert kleine muffins, dus maakt ik er ruim 18.

Schep de holtes 2/3 vol, niet meer want dan ontploffen je muffins straks Bak nu 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even afkoelen in het blik, voor je ze eruit haalt en verder laat afkoelen. Vers het allerlekkerst, maar luchtdicht ook de dag erna nog een fijn hapje tussendoor!

Gepubliceerd op 31 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.