Aardbei en limoenmuffins

Aardbei en limoenmuffins
Zomer = aardbeien, zo simpel is het wat mij betreft. En zeker als de aardbeien goed betaalbaar zijn hebben we altijd meerdere doosjes in huis. Heerlijk om jam mee te maken. Of wat dacht je van deze frisse ijsthee Maar afgelopen tijd maakte ik al meerdere keren deze muffins. Zoet door de aardbei en fris door de limoenrasp erdoor. Een aanrader, dat moge duidelijk zijn 😉
Voor 12-18 muffins met aardbei en limoen
325g aardbeien, in kleine stukjes gesneden
1el suiker
rasp van 1 (schoon geboende) limoen
½ tl vanille extract
100g suiker
100g zachte boter
1 ei (L)
125ml karnemelk
1tl vanille extract
325g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
½ tl zout
verder nodig: muffinblik, voorzien van muffinpapiertjes – heteluchtoven voorverwarmen op 175C
Aardbei en limoenmuffins
Snijd de aardbeien in stukjes en meng met een eetlepel suiker en de limoenrasp. Laat staan terwijl je de rest voorbereid. Meng bloem met bakpoeder, bakingsoda en zout. In een kom gaat de boter, die je mixt met de suiker tot de suiker is opgenomen. Het ei erbij en mixen tot die helemaal is opgenomen.
Verse muffins met aardbeien
Zet de mixer uit en voeg de bloem toe. Mixer zachtjes aan tot het korrelig wordt en dan gaat de karnemelk erbij. Schep dan de aardbeien door het beslag. Verdeel dit over de holtes van je muffinblijk. Hoeveel muffins je uiteindelijk bakt hangt af van hoe groot je muffinblik is. De mijne levert kleine muffins, dus maakt ik er ruim 18.
Schep de holtes 2/3 vol, niet meer want dan ontploffen je muffins straks Bak nu 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even afkoelen in het blik, voor je ze eruit haalt en verder laat afkoelen. Vers het allerlekkerst, maar luchtdicht ook de dag erna nog een fijn hapje tussendoor!
Gepubliceerd op 31 juli 2019