Aardbei en limoenmuffins



Aardbei en limoenmuffins

Zomer = aardbeien, zo simpel is het wat mij betreft. En zeker als de aardbeien goed betaalbaar zijn hebben we altijd meerdere doosjes in huis. Heerlijk om jam mee te maken. Of wat dacht je van deze frisse ijsthee Maar afgelopen tijd maakte ik al meerdere keren deze muffins. Zoet door de aardbei en fris door de limoenrasp erdoor. Een aanrader, dat moge duidelijk zijn 😉

Voor 12-18 muffins met aardbei en limoen
325g aardbeien, in kleine stukjes gesneden
1el suiker
rasp van 1 (schoon geboende) limoen
½ tl vanille extract
100g suiker
100g zachte boter
1 ei (L)
125ml karnemelk
1tl vanille extract
325g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
½ tl zout

verder nodig: muffinblik, voorzien van muffinpapiertjes – heteluchtoven voorverwarmen op 175C

Aardbei en limoenmuffins

Snijd de aardbeien in stukjes en meng met een eetlepel suiker en de limoenrasp. Laat staan terwijl je de rest voorbereid. Meng bloem met bakpoeder, bakingsoda en zout. In een kom gaat de boter, die je mixt met de suiker tot de suiker is opgenomen. Het ei erbij en mixen tot die helemaal is opgenomen.

Verse muffins met aardbeien

Zet de mixer uit en voeg de bloem toe. Mixer zachtjes aan tot het korrelig wordt en dan gaat de karnemelk erbij. Schep dan de aardbeien door het beslag. Verdeel dit over de holtes van je muffinblijk. Hoeveel muffins je uiteindelijk bakt hangt af van hoe groot je muffinblik is. De mijne levert kleine muffins, dus maakt ik er ruim 18.

Schep de holtes 2/3 vol, niet meer want dan ontploffen je muffins straks Bak nu 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even afkoelen in het blik, voor je ze eruit haalt en verder laat afkoelen. Vers het allerlekkerst, maar luchtdicht ook de dag erna nog een fijn hapje tussendoor!

Gepubliceerd op 31 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.