Aardappelsalade met sperzieboontjes & makreel



Net als pastasalades zijn aardappelsalades ideaal voor zomerse dagen. In een kwartiertje tijd heb je alles voorbereid. Je mikt alles in één kom, husselen en klaar ben je.

Deze aardappelsalade is geïnspireerd op de salade Nicoise, waar normaliter tonijn in zit. Ik koos voor een budgetvriendelijke gerookte makreel. Maar voel je vrij om toch gewoon tonijn te gebruiken.

aardappelsalade makreel Smulpaapje

Voor ruim 6 personen, als maaltijd

650g krieltjes (in de schil), gewassen en in grove partjes gesneden
500g sperziebonen, gehalveerd
50g zwarte olijven, gehalveerd
100g kleine tomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, fijn gesnipperd
2 eieren, hardgekookt en in partjes
1 gerookte makreel, in grove stukken
optioneel: verse peterselie, fijngehakt

Voor de dressing

2el halfvolle yoghurt
2el mayonaise
1tl Dijon mosterd
rasp van 1 limoen
sap van ½ limoen
1tl knoflookpoeder
zout & peper

Makkelijke aardappelsalade

Kook de aardappeltjes in gezouten, kokend water in 5 minuten beetgaar. Kook de sperzieboontjes in gezouten kokend water in 8-10 minuten beetgaar. In dezelfde pan kun je ook de eieren koken, die hebben dezelfde tijd nodig. Bereid in de tussentijd de andere ingrediënten voor. Fileer de makreel en verwijder alle mogelijke graatjes. Maak de dressing en doe die in een grote kom.

Snelle aardappelsalade met makreel

Giet de boontjes en aardappeltjes af en doe die, warm, in de kom met de dressing. Hussel goed om. Daar gaan de olijven, tomaatjes en ui bij. Schep weer goed door. Tot slot de makreel er door mengen. Garneer de salade met partjes gekookt ei en peterselie. Serveer lauwwarm of laat helemaal afkoelen en zet dan afgedekt in de koelkast. Haal half uurtje voor je gaat eten uit de koelkast, zodat de salade op kamertemperatuur kan komen.

Restjes zijn de dag erna ook heerlijk als lunch.

Gepubliceerd op 1 augustus 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.