Aardappelsalade met sperzieboontjes & makreel



Net als pastasalades zijn aardappelsalades ideaal voor zomerse dagen. In een kwartiertje tijd heb je alles voorbereid. Je mikt alles in één kom, husselen en klaar ben je.

Deze aardappelsalade is geïnspireerd op de salade Nicoise, waar normaliter tonijn in zit. Ik koos voor een budgetvriendelijke gerookte makreel. Maar voel je vrij om toch gewoon tonijn te gebruiken.

aardappelsalade makreel Smulpaapje

Voor ruim 6 personen, als maaltijd

650g krieltjes (in de schil), gewassen en in grove partjes gesneden
500g sperziebonen, gehalveerd
50g zwarte olijven, gehalveerd
100g kleine tomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, fijn gesnipperd
2 eieren, hardgekookt en in partjes
1 gerookte makreel, in grove stukken
optioneel: verse peterselie, fijngehakt

Voor de dressing

2el halfvolle yoghurt
2el mayonaise
1tl Dijon mosterd
rasp van 1 limoen
sap van ½ limoen
1tl knoflookpoeder
zout & peper

Makkelijke aardappelsalade

Kook de aardappeltjes in gezouten, kokend water in 5 minuten beetgaar. Kook de sperzieboontjes in gezouten kokend water in 8-10 minuten beetgaar. In dezelfde pan kun je ook de eieren koken, die hebben dezelfde tijd nodig. Bereid in de tussentijd de andere ingrediënten voor. Fileer de makreel en verwijder alle mogelijke graatjes. Maak de dressing en doe die in een grote kom.

Snelle aardappelsalade met makreel

Giet de boontjes en aardappeltjes af en doe die, warm, in de kom met de dressing. Hussel goed om. Daar gaan de olijven, tomaatjes en ui bij. Schep weer goed door. Tot slot de makreel er door mengen. Garneer de salade met partjes gekookt ei en peterselie. Serveer lauwwarm of laat helemaal afkoelen en zet dan afgedekt in de koelkast. Haal half uurtje voor je gaat eten uit de koelkast, zodat de salade op kamertemperatuur kan komen.

Restjes zijn de dag erna ook heerlijk als lunch.

Gepubliceerd op 1 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.