Aardappelsalade met sperzieboontjes & makreel



Net als pastasalades zijn aardappelsalades ideaal voor zomerse dagen. In een kwartiertje tijd heb je alles voorbereid. Je mikt alles in één kom, husselen en klaar ben je.

Deze aardappelsalade is geïnspireerd op de salade Nicoise, waar normaliter tonijn in zit. Ik koos voor een budgetvriendelijke gerookte makreel. Maar voel je vrij om toch gewoon tonijn te gebruiken.

aardappelsalade makreel Smulpaapje

Voor ruim 6 personen, als maaltijd

650g krieltjes (in de schil), gewassen en in grove partjes gesneden
500g sperziebonen, gehalveerd
50g zwarte olijven, gehalveerd
100g kleine tomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, fijn gesnipperd
2 eieren, hardgekookt en in partjes
1 gerookte makreel, in grove stukken
optioneel: verse peterselie, fijngehakt

Voor de dressing

2el halfvolle yoghurt
2el mayonaise
1tl Dijon mosterd
rasp van 1 limoen
sap van ½ limoen
1tl knoflookpoeder
zout & peper

Makkelijke aardappelsalade

Kook de aardappeltjes in gezouten, kokend water in 5 minuten beetgaar. Kook de sperzieboontjes in gezouten kokend water in 8-10 minuten beetgaar. In dezelfde pan kun je ook de eieren koken, die hebben dezelfde tijd nodig. Bereid in de tussentijd de andere ingrediënten voor. Fileer de makreel en verwijder alle mogelijke graatjes. Maak de dressing en doe die in een grote kom.

Snelle aardappelsalade met makreel

Giet de boontjes en aardappeltjes af en doe die, warm, in de kom met de dressing. Hussel goed om. Daar gaan de olijven, tomaatjes en ui bij. Schep weer goed door. Tot slot de makreel er door mengen. Garneer de salade met partjes gekookt ei en peterselie. Serveer lauwwarm of laat helemaal afkoelen en zet dan afgedekt in de koelkast. Haal half uurtje voor je gaat eten uit de koelkast, zodat de salade op kamertemperatuur kan komen.

Restjes zijn de dag erna ook heerlijk als lunch.

Gepubliceerd op 1 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.