Aardappelsalade met dille en komkommer



Aardappelsalade met gravad lax

Dat het wat mij betreft iedere dag kerst kan zijn bleek wel weer toen ik op zoek was naar een feestelijk voorgerecht voor een zondagse lunch. Laat ik nou zelf een heerlijk recept voor gravad lax op de site hebben staan. Destijds gemaakt voor het kerstmenu.

Wel op tijd mee beginnen, want het lekkerst is ‘ie na 2-3 dagen in de koelkast. Erbij aten wij deze fantastische aardappelsalade. Waarmee de gewone dinsdag (want ik was dus niet op tijd begonnen…) weer een héle smakelijke dinsdag werd. Volg je het nog? Lekker eten moet je dus gewoon maken wanneer je wilt 😉 Aan de slag nu!

Voor 4 personen als bijgerecht

750g krieltjes in de schil, in kwarten
2el verse, fijngehakte dille
2el mayonaise
2el crème fraiche
1 komkommer, zonder zaadlijst, in ringetjes
sap van ½ limoen
zout en peper

Zo maak je de lekkerste aardappelsalade zelf

Terwijl je de krieltjes kort kookt tot ze nét beetgaar zijn bereid je de rest van de salade voor. Halveer de gewassen komkommer (met schil gewoon er aan gelaten) en met een theelepel haal je de zaadlijst eruit (die kun je weggooien). Snijd de komkommer nu in boogjes en doe in een kommetje, zet apart. In een andere, grotere kom gaat de dille, mayonaise, crème fraiche en dat meng je goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en het sap van de limoen.

Lauwwarme aardappelsalade met dille

De gekookte krieltjes giet je af en doe je bij het mayonaise mengsel. Schep dat goed om. Doordat de aardappeltjes nog warm zijn nemen ze lekker veel smaak op. Laat afkoelen en vlak voor je de salade serveert gaat de komkommer erbij. Dat kan dus zowel lauwwarm, als helemaal afgekoeld. Allebei is lekker!

Gravad Lax en aardappelsalade

De gravad lax, die je een paar dagen eerder al hebt voorbereid, haal je op tijd uit de koelkast zodat ‘ie op kamertemperatuur kan komen. Snijd in dunne plakjes en serveer met de aardappelsalade. Als dat geen feestje is?!

Uiteraard kun je deze aardappelsalade ook op andere momenten, zoals bijvoorbeeld tijdens een barbecue of een buffet, serveren.

Gepubliceerd op 28 april 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.