Aardappelsalade met dille en komkommer



Aardappelsalade met gravad lax

Dat het wat mij betreft iedere dag kerst kan zijn bleek wel weer toen ik op zoek was naar een feestelijk voorgerecht voor een zondagse lunch. Laat ik nou zelf een heerlijk recept voor gravad lax op de site hebben staan. Destijds gemaakt voor het kerstmenu.

Wel op tijd mee beginnen, want het lekkerst is ‘ie na 2-3 dagen in de koelkast. Erbij aten wij deze fantastische aardappelsalade. Waarmee de gewone dinsdag (want ik was dus niet op tijd begonnen…) weer een héle smakelijke dinsdag werd. Volg je het nog? Lekker eten moet je dus gewoon maken wanneer je wilt 😉 Aan de slag nu!

Voor 4 personen als bijgerecht

750g krieltjes in de schil, in kwarten
2el verse, fijngehakte dille
2el mayonaise
2el crème fraiche
1 komkommer, zonder zaadlijst, in ringetjes
sap van ½ limoen
zout en peper

Zo maak je de lekkerste aardappelsalade zelf

Terwijl je de krieltjes kort kookt tot ze nét beetgaar zijn bereid je de rest van de salade voor. Halveer de gewassen komkommer (met schil gewoon er aan gelaten) en met een theelepel haal je de zaadlijst eruit (die kun je weggooien). Snijd de komkommer nu in boogjes en doe in een kommetje, zet apart. In een andere, grotere kom gaat de dille, mayonaise, crème fraiche en dat meng je goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en het sap van de limoen.

Lauwwarme aardappelsalade met dille

De gekookte krieltjes giet je af en doe je bij het mayonaise mengsel. Schep dat goed om. Doordat de aardappeltjes nog warm zijn nemen ze lekker veel smaak op. Laat afkoelen en vlak voor je de salade serveert gaat de komkommer erbij. Dat kan dus zowel lauwwarm, als helemaal afgekoeld. Allebei is lekker!

Gravad Lax en aardappelsalade

De gravad lax, die je een paar dagen eerder al hebt voorbereid, haal je op tijd uit de koelkast zodat ‘ie op kamertemperatuur kan komen. Snijd in dunne plakjes en serveer met de aardappelsalade. Als dat geen feestje is?!

Uiteraard kun je deze aardappelsalade ook op andere momenten, zoals bijvoorbeeld tijdens een barbecue of een buffet, serveren.

Gepubliceerd op 28 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.