Aardappelsalade met dille en komkommer



Aardappelsalade met gravad lax

Dat het wat mij betreft iedere dag kerst kan zijn bleek wel weer toen ik op zoek was naar een feestelijk voorgerecht voor een zondagse lunch. Laat ik nou zelf een heerlijk recept voor gravad lax op de site hebben staan. Destijds gemaakt voor het kerstmenu.

Wel op tijd mee beginnen, want het lekkerst is ‘ie na 2-3 dagen in de koelkast. Erbij aten wij deze fantastische aardappelsalade. Waarmee de gewone dinsdag (want ik was dus niet op tijd begonnen…) weer een héle smakelijke dinsdag werd. Volg je het nog? Lekker eten moet je dus gewoon maken wanneer je wilt 😉 Aan de slag nu!

Voor 4 personen als bijgerecht

750g krieltjes in de schil, in kwarten
2el verse, fijngehakte dille
2el mayonaise
2el crème fraiche
1 komkommer, zonder zaadlijst, in ringetjes
sap van ½ limoen
zout en peper

Zo maak je de lekkerste aardappelsalade zelf

Terwijl je de krieltjes kort kookt tot ze nét beetgaar zijn bereid je de rest van de salade voor. Halveer de gewassen komkommer (met schil gewoon er aan gelaten) en met een theelepel haal je de zaadlijst eruit (die kun je weggooien). Snijd de komkommer nu in boogjes en doe in een kommetje, zet apart. In een andere, grotere kom gaat de dille, mayonaise, crème fraiche en dat meng je goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en het sap van de limoen.

Lauwwarme aardappelsalade met dille

De gekookte krieltjes giet je af en doe je bij het mayonaise mengsel. Schep dat goed om. Doordat de aardappeltjes nog warm zijn nemen ze lekker veel smaak op. Laat afkoelen en vlak voor je de salade serveert gaat de komkommer erbij. Dat kan dus zowel lauwwarm, als helemaal afgekoeld. Allebei is lekker!

Gravad Lax en aardappelsalade

De gravad lax, die je een paar dagen eerder al hebt voorbereid, haal je op tijd uit de koelkast zodat ‘ie op kamertemperatuur kan komen. Snijd in dunne plakjes en serveer met de aardappelsalade. Als dat geen feestje is?!

Uiteraard kun je deze aardappelsalade ook op andere momenten, zoals bijvoorbeeld tijdens een barbecue of een buffet, serveren.

Gepubliceerd op 28 april 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.