Aardappelsalade met dille en komkommer



Aardappelsalade met gravad lax

Dat het wat mij betreft iedere dag kerst kan zijn bleek wel weer toen ik op zoek was naar een feestelijk voorgerecht voor een zondagse lunch. Laat ik nou zelf een heerlijk recept voor gravad lax op de site hebben staan. Destijds gemaakt voor het kerstmenu.

Wel op tijd mee beginnen, want het lekkerst is ‘ie na 2-3 dagen in de koelkast. Erbij aten wij deze fantastische aardappelsalade. Waarmee de gewone dinsdag (want ik was dus niet op tijd begonnen…) weer een héle smakelijke dinsdag werd. Volg je het nog? Lekker eten moet je dus gewoon maken wanneer je wilt 😉 Aan de slag nu!

Voor 4 personen als bijgerecht

750g krieltjes in de schil, in kwarten
2el verse, fijngehakte dille
2el mayonaise
2el crème fraiche
1 komkommer, zonder zaadlijst, in ringetjes
sap van ½ limoen
zout en peper

Zo maak je de lekkerste aardappelsalade zelf

Terwijl je de krieltjes kort kookt tot ze nét beetgaar zijn bereid je de rest van de salade voor. Halveer de gewassen komkommer (met schil gewoon er aan gelaten) en met een theelepel haal je de zaadlijst eruit (die kun je weggooien). Snijd de komkommer nu in boogjes en doe in een kommetje, zet apart. In een andere, grotere kom gaat de dille, mayonaise, crème fraiche en dat meng je goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en het sap van de limoen.

Lauwwarme aardappelsalade met dille

De gekookte krieltjes giet je af en doe je bij het mayonaise mengsel. Schep dat goed om. Doordat de aardappeltjes nog warm zijn nemen ze lekker veel smaak op. Laat afkoelen en vlak voor je de salade serveert gaat de komkommer erbij. Dat kan dus zowel lauwwarm, als helemaal afgekoeld. Allebei is lekker!

Gravad Lax en aardappelsalade

De gravad lax, die je een paar dagen eerder al hebt voorbereid, haal je op tijd uit de koelkast zodat ‘ie op kamertemperatuur kan komen. Snijd in dunne plakjes en serveer met de aardappelsalade. Als dat geen feestje is?!

Uiteraard kun je deze aardappelsalade ook op andere momenten, zoals bijvoorbeeld tijdens een barbecue of een buffet, serveren.

Gepubliceerd op 28 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.