Aardappels uit de oven



Uit Flavour van Ottolenghi komt dit verrassende aardappelrecept. Gemaakt in de oven, met zacht gegaard ei en een beetje pit. Probeer maar!

Want als je iets aan Ottolenghi over kunt laten is het wel om heel veel smaak in een gerecht te stoppen. Hoewel de ingrediënten redelijk eenvoudig lijken tilt dit recept het idee van aardappels uit de oven wel naar een compleet nieuw niveau.

Gochujang pasta is een Koreaanse chilipasta (ik gebruikte ‘m al eerder in deze Kimchi Fried Rice) Lang houdbaar en in menig toko te koop. Niet duur ook, dus een aanrader om aan te schaffen en in huis te hebben. Net als misopasta trouwens (die je ook heel lekker in deze soep kunt gebruikten), die ook in dit Ottolenghi recept wordt gebruikt.

Wil je wel van Ottolenghi koken, maar geen uren in de keuken staan dan is dit recept uit Flavour absoluut voor jou. In nog geen uur geniet je van je bijzondere aardappels uit de oven, met zacht gegaard ei en Gochujang. Benieuwd wat je er van vindt!

Voor vier personen, als lichte avondmaaltijd

  • 400g pofaardappels, geschild en in reepjes van 4 x ½ cm gesneden
  • 160g koolrabi, geschild en in reepjes van 4 x ½ cm gesneden
  • 1 el gochujang pasta (toko)
  • 2 tl witte misopasta (ik gebruikte donkere, die had ik al in huis)
  • 2 kleine tenen knoflook, geperst
  • 3 el olijfolie
  • 8 eieren (ik gebruikte er 4)
  • 1 limoen, voor erbij
    zout

Voor de salsa

  • 1 el limoensap
  • 1 tl gochujang pasta
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl bieslook
  • 2 tl wit of zwart sesamzaad, geroosterd

Verder nodig: ovenvaste pan met deksel (28cm) of ronde ovenschaal (28cm) ingevet – oven 200C voorverwarmen

aardappels Flavour

Aardappels uit de oven

Verwarm je pan/ovenschaal 5 minuten voor in de oven. Snijd de aardappels en koolrabi en meng met de smaakmakers tot alles goed omhuld is. Haal de pan met ovenhandschoenen uit de oven en stort je aardappel/koolrabimengsel hierin en spreid gelijkmatig uit. Bak dit in een onafgedekte pan gedurende 25 minuten. Keer de pan halverwege een halve slag, tot dat de bovenkant goudbruin en krokant is.

Aardappelrösti volgens Ottolenghi

Haal de pan, met ovenhandschoenen, uit de oven en met een lepel duw je 8 kuiltjes in het aardappelmengsel. Breek een ei in elk kuiltje. Deksel op de pan nu en zet dit terug in de oven. Laat de eitjes 8-10 minuten garen, tot het eiwit stevig is maar de dooiers nog zacht. Haal dan de pan uit de oven en bestrooi met (zee)zout.

In de tijd dat de eitjes garen maak je de salsa door alle ingrediënten te mengen. Sprenkel dit over de eieren. Knijp tot slot de partjes limoen uit over de eieren en serveer met lekker desembrood. Geniet!

Gepubliceerd op 1 november 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 november 2020
steak tartare
 
Steak Tartare met gepocheerd kwartelei

Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.
30 november 2020
mosterdsoep
 
Geroosterde bloemkool & mosterdsoep

Een goedgevulde maaltijdsoep met geroosterde bloemkool & mosterd. Dat is een kom bommetje vol vitaminen én smaak. Puur comfortfood.
28 november 2020
linzenpasta met rode saus
 
Linzenpasta met Marinara pastasaus

Wist jij dat linzenpasta 2x zoveel vezels en eiwitten bevat dan gewone pasta? Maar heb je zelf al eens geproefd hoe lekker linzenpasta is? Ik laat het zien!
26 november 2020
Muffins met mokkacrème
 
Gingerbread muffins met mokka botercrème

Het is een mond vol, gingerbread muffins met mokka botercrème. Maar die mond vol heb je straks ook, als je ze opeet. Want oh want zijn ze lèkker!
26 november 2020
cottagepie
 
Smulpaapje weekmenu – week 49

Geen stress meer over wat er komende week op tafel moet. Dit weekmenu geeft je 5x opties voor makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
25 november 2020
snijbonenschotel-web2.jpg
 
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.