Aardappels uit de oven



Uit Flavour van Ottolenghi komt dit verrassende aardappelrecept. Gemaakt in de oven, met zacht gegaard ei en een beetje pit. Probeer maar!

Want als je iets aan Ottolenghi over kunt laten is het wel om heel veel smaak in een gerecht te stoppen. Hoewel de ingrediënten redelijk eenvoudig lijken tilt dit recept het idee van aardappels uit de oven wel naar een compleet nieuw niveau.

Gochujang pasta is een Koreaanse chilipasta (ik gebruikte ‘m al eerder in deze Kimchi Fried Rice) Lang houdbaar en in menig toko te koop. Niet duur ook, dus een aanrader om aan te schaffen en in huis te hebben. Net als misopasta trouwens (die je ook heel lekker in deze soep kunt gebruikten), die ook in dit Ottolenghi recept wordt gebruikt.

Wil je wel van Ottolenghi koken, maar geen uren in de keuken staan dan is dit recept uit Flavour absoluut voor jou. In nog geen uur geniet je van je bijzondere aardappels uit de oven, met zacht gegaard ei en Gochujang. Benieuwd wat je er van vindt!

Voor vier personen, als lichte avondmaaltijd

  • 400g pofaardappels, geschild en in reepjes van 4 x ½ cm gesneden
  • 160g koolrabi, geschild en in reepjes van 4 x ½ cm gesneden
  • 1 el gochujang pasta (toko)
  • 2 tl witte misopasta (ik gebruikte donkere, die had ik al in huis)
  • 2 kleine tenen knoflook, geperst
  • 3 el olijfolie
  • 8 eieren (ik gebruikte er 4)
  • 1 limoen, voor erbij
    zout

Voor de salsa

  • 1 el limoensap
  • 1 tl gochujang pasta
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl bieslook
  • 2 tl wit of zwart sesamzaad, geroosterd

Verder nodig: ovenvaste pan met deksel (28cm) of ronde ovenschaal (28cm) ingevet – oven 200C voorverwarmen

aardappels Flavour

Aardappels uit de oven

Verwarm je pan/ovenschaal 5 minuten voor in de oven. Snijd de aardappels en koolrabi en meng met de smaakmakers tot alles goed omhuld is. Haal de pan met ovenhandschoenen uit de oven en stort je aardappel/koolrabimengsel hierin en spreid gelijkmatig uit. Bak dit in een onafgedekte pan gedurende 25 minuten. Keer de pan halverwege een halve slag, tot dat de bovenkant goudbruin en krokant is.

Aardappelrösti volgens Ottolenghi

Haal de pan, met ovenhandschoenen, uit de oven en met een lepel duw je 8 kuiltjes in het aardappelmengsel. Breek een ei in elk kuiltje. Deksel op de pan nu en zet dit terug in de oven. Laat de eitjes 8-10 minuten garen, tot het eiwit stevig is maar de dooiers nog zacht. Haal dan de pan uit de oven en bestrooi met (zee)zout.

In de tijd dat de eitjes garen maak je de salsa door alle ingrediënten te mengen. Sprenkel dit over de eieren. Knijp tot slot de partjes limoen uit over de eieren en serveer met lekker desembrood. Geniet!

Gepubliceerd op 1 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!