Aardappels uit de oven



Uit Flavour van Ottolenghi komt dit verrassende aardappelrecept. Gemaakt in de oven, met zacht gegaard ei en een beetje pit. Probeer maar!

Want als je iets aan Ottolenghi over kunt laten is het wel om heel veel smaak in een gerecht te stoppen. Hoewel de ingrediënten redelijk eenvoudig lijken tilt dit recept het idee van aardappels uit de oven wel naar een compleet nieuw niveau.

Gochujang pasta is een Koreaanse chilipasta (ik gebruikte ‘m al eerder in deze Kimchi Fried Rice) Lang houdbaar en in menig toko te koop. Niet duur ook, dus een aanrader om aan te schaffen en in huis te hebben. Net als misopasta trouwens (die je ook heel lekker in deze soep kunt gebruikten), die ook in dit Ottolenghi recept wordt gebruikt.

Wil je wel van Ottolenghi koken, maar geen uren in de keuken staan dan is dit recept uit Flavour absoluut voor jou. In nog geen uur geniet je van je bijzondere aardappels uit de oven, met zacht gegaard ei en Gochujang. Benieuwd wat je er van vindt!

Voor vier personen, als lichte avondmaaltijd

  • 400g pofaardappels, geschild en in reepjes van 4 x ½ cm gesneden
  • 160g koolrabi, geschild en in reepjes van 4 x ½ cm gesneden
  • 1 el gochujang pasta (toko)
  • 2 tl witte misopasta (ik gebruikte donkere, die had ik al in huis)
  • 2 kleine tenen knoflook, geperst
  • 3 el olijfolie
  • 8 eieren (ik gebruikte er 4)
  • 1 limoen, voor erbij
    zout

Voor de salsa

  • 1 el limoensap
  • 1 tl gochujang pasta
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl bieslook
  • 2 tl wit of zwart sesamzaad, geroosterd

Verder nodig: ovenvaste pan met deksel (28cm) of ronde ovenschaal (28cm) ingevet – oven 200C voorverwarmen

aardappels Flavour

Aardappels uit de oven

Verwarm je pan/ovenschaal 5 minuten voor in de oven. Snijd de aardappels en koolrabi en meng met de smaakmakers tot alles goed omhuld is. Haal de pan met ovenhandschoenen uit de oven en stort je aardappel/koolrabimengsel hierin en spreid gelijkmatig uit. Bak dit in een onafgedekte pan gedurende 25 minuten. Keer de pan halverwege een halve slag, tot dat de bovenkant goudbruin en krokant is.

Aardappelrösti volgens Ottolenghi

Haal de pan, met ovenhandschoenen, uit de oven en met een lepel duw je 8 kuiltjes in het aardappelmengsel. Breek een ei in elk kuiltje. Deksel op de pan nu en zet dit terug in de oven. Laat de eitjes 8-10 minuten garen, tot het eiwit stevig is maar de dooiers nog zacht. Haal dan de pan uit de oven en bestrooi met (zee)zout.

In de tijd dat de eitjes garen maak je de salsa door alle ingrediënten te mengen. Sprenkel dit over de eieren. Knijp tot slot de partjes limoen uit over de eieren en serveer met lekker desembrood. Geniet!

Gepubliceerd op 1 november 2020


1 reactie

  1. Hestia schreef:

    Gemaakt met zoete aardappel en knolselderij ipv aardappel en koolrabi. Ook heerlijk! ‘Loaded’ gemaakt met restje paksoi, wat shiii-take en augurk. Smaaksensatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.