Aardappels uit de oven



Uit Flavour van Ottolenghi komt dit verrassende aardappelrecept. Gemaakt in de oven, met zacht gegaard ei en een beetje pit. Probeer maar!

Want als je iets aan Ottolenghi over kunt laten is het wel om heel veel smaak in een gerecht te stoppen. Hoewel de ingrediënten redelijk eenvoudig lijken tilt dit recept het idee van aardappels uit de oven wel naar een compleet nieuw niveau.

Gochujang pasta is een Koreaanse chilipasta (ik gebruikte ‘m al eerder in deze Kimchi Fried Rice) Lang houdbaar en in menig toko te koop. Niet duur ook, dus een aanrader om aan te schaffen en in huis te hebben. Net als misopasta trouwens (die je ook heel lekker in deze soep kunt gebruikten), die ook in dit Ottolenghi recept wordt gebruikt.

Wil je wel van Ottolenghi koken, maar geen uren in de keuken staan dan is dit recept uit Flavour absoluut voor jou. In nog geen uur geniet je van je bijzondere aardappels uit de oven, met zacht gegaard ei en Gochujang. Benieuwd wat je er van vindt!

Voor vier personen, als lichte avondmaaltijd

  • 400g pofaardappels, geschild en in reepjes van 4 x ½ cm gesneden
  • 160g koolrabi, geschild en in reepjes van 4 x ½ cm gesneden
  • 1 el gochujang pasta (toko)
  • 2 tl witte misopasta (ik gebruikte donkere, die had ik al in huis)
  • 2 kleine tenen knoflook, geperst
  • 3 el olijfolie
  • 8 eieren (ik gebruikte er 4)
  • 1 limoen, voor erbij
    zout

Voor de salsa

  • 1 el limoensap
  • 1 tl gochujang pasta
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl bieslook
  • 2 tl wit of zwart sesamzaad, geroosterd

Verder nodig: ovenvaste pan met deksel (28cm) of ronde ovenschaal (28cm) ingevet – oven 200C voorverwarmen

aardappels Flavour

Aardappels uit de oven

Verwarm je pan/ovenschaal 5 minuten voor in de oven. Snijd de aardappels en koolrabi en meng met de smaakmakers tot alles goed omhuld is. Haal de pan met ovenhandschoenen uit de oven en stort je aardappel/koolrabimengsel hierin en spreid gelijkmatig uit. Bak dit in een onafgedekte pan gedurende 25 minuten. Keer de pan halverwege een halve slag, tot dat de bovenkant goudbruin en krokant is.

Aardappelrösti volgens Ottolenghi

Haal de pan, met ovenhandschoenen, uit de oven en met een lepel duw je 8 kuiltjes in het aardappelmengsel. Breek een ei in elk kuiltje. Deksel op de pan nu en zet dit terug in de oven. Laat de eitjes 8-10 minuten garen, tot het eiwit stevig is maar de dooiers nog zacht. Haal dan de pan uit de oven en bestrooi met (zee)zout.

In de tijd dat de eitjes garen maak je de salsa door alle ingrediënten te mengen. Sprenkel dit over de eieren. Knijp tot slot de partjes limoen uit over de eieren en serveer met lekker desembrood. Geniet!

Gepubliceerd op 1 november 2020


1 reactie

  1. Hestia schreef:

    Gemaakt met zoete aardappel en knolselderij ipv aardappel en koolrabi. Ook heerlijk! ‘Loaded’ gemaakt met restje paksoi, wat shiii-take en augurk. Smaaksensatie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!