Aardappelpuree- & Parmezaanse kaas pannenkoekjes



Samenwerking – Wat nou als je aardappelpuree, wat van zichzelf al heerlijk is, nóg lekkerder maakt. Dan krijg je deze pannenkoekjes van puree met Parmezaanse kaas en lenteui. Een hele fijne manier om bijvoorbeeld restjes puree op te maken, maar ze zijn zo lekker dat je ze ook gewoon met verse puree wilt maken.

Serveer samen met je favoriete groente, een stukje vlees/kip/vis of vegaschijf en je hebt weer eens iets anders op tafel staan. Hoera voor variatie!

 

Aardappelpannenkoekjes_smulpaapje

dit heb je nodig voor 10 stuks

1 kilo iets kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
1 eidooier
90 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 lenteuitjes, fijngesneden
zout en peper
1-2 eetlepels neutrale olie

Aardappelpannenkoekjes

Kook in gezouten, kokend water de aardappels in ongeveer 10 minuten goed gaar. Giet ze dan af en laat even flink uitstomen, zodat de rest van het vocht verdampt en je een droge aardappel overhoudt. Maak, liefst met een aardappelknijper, een hele fijne puree van de aardappels en voeg aan de puree de eidooier toe, de geraspte kaas en de fijngesneden lente uitjes. Meng dit alles tot een (stevige) puree en breng op smaak met zout en peper. Hiervan vorm je platte burgers, die per stuk ongeveer 80g wegen. Tot deze stap kun je alles overigens ook de dag ervoor al klaarmaken. Zet de voorbereidde pannenkoekjes, afgedekt, tot gebruik in de koelkast.

Aardappelpuree- & Parmezaanse kaas pannenkoekjes 

Ben je klaar om ze te bakken, verhit dan in een grote koekenpan een eetlepel neutrale olie. Bak hierin, 4 minuten per kant, op medium hoog vuur de aardappelpannenkoekjes. Niet meer dan 4 pannenkoekjes per keer! Na 4 minuten draai je ze voorzichtig met een spatel om en bak je de andere kant ook nog eens 4 minuten. Draai niet vaker om, zo blijven ze mooi stevig en rond.

Serveer de aardappelpannenkoekjes met een schepje zure room en garneer met een takje peterselie.

Meer aardappelrecepten

Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

 

 

Gepubliceerd op 8 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.