Aardappelpuree- & Parmezaanse kaas pannenkoekjes



Samenwerking – Wat nou als je aardappelpuree, wat van zichzelf al heerlijk is, nóg lekkerder maakt. Dan krijg je deze pannenkoekjes van puree met Parmezaanse kaas en lenteui. Een hele fijne manier om bijvoorbeeld restjes puree op te maken, maar ze zijn zo lekker dat je ze ook gewoon met verse puree wilt maken.

Serveer samen met je favoriete groente, een stukje vlees/kip/vis of vegaschijf en je hebt weer eens iets anders op tafel staan. Hoera voor variatie!

 

Aardappelpannenkoekjes_smulpaapje

dit heb je nodig voor 10 stuks

1 kilo iets kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
1 eidooier
90 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 lenteuitjes, fijngesneden
zout en peper
1-2 eetlepels neutrale olie

Aardappelpannenkoekjes

Kook in gezouten, kokend water de aardappels in ongeveer 10 minuten goed gaar. Giet ze dan af en laat even flink uitstomen, zodat de rest van het vocht verdampt en je een droge aardappel overhoudt. Maak, liefst met een aardappelknijper, een hele fijne puree van de aardappels en voeg aan de puree de eidooier toe, de geraspte kaas en de fijngesneden lente uitjes. Meng dit alles tot een (stevige) puree en breng op smaak met zout en peper. Hiervan vorm je platte burgers, die per stuk ongeveer 80g wegen. Tot deze stap kun je alles overigens ook de dag ervoor al klaarmaken. Zet de voorbereidde pannenkoekjes, afgedekt, tot gebruik in de koelkast.

Aardappelpuree- & Parmezaanse kaas pannenkoekjes 

Ben je klaar om ze te bakken, verhit dan in een grote koekenpan een eetlepel neutrale olie. Bak hierin, 4 minuten per kant, op medium hoog vuur de aardappelpannenkoekjes. Niet meer dan 4 pannenkoekjes per keer! Na 4 minuten draai je ze voorzichtig met een spatel om en bak je de andere kant ook nog eens 4 minuten. Draai niet vaker om, zo blijven ze mooi stevig en rond.

Serveer de aardappelpannenkoekjes met een schepje zure room en garneer met een takje peterselie.

Meer aardappelrecepten

Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

 

 

Gepubliceerd op 8 mei 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.