Aardappelpuree- & Parmezaanse kaas pannenkoekjes



Samenwerking – Wat nou als je aardappelpuree, wat van zichzelf al heerlijk is, nóg lekkerder maakt. Dan krijg je deze pannenkoekjes van puree met Parmezaanse kaas en lenteui. Een hele fijne manier om bijvoorbeeld restjes puree op te maken, maar ze zijn zo lekker dat je ze ook gewoon met verse puree wilt maken.

Serveer samen met je favoriete groente, een stukje vlees/kip/vis of vegaschijf en je hebt weer eens iets anders op tafel staan. Hoera voor variatie!

 

Aardappelpannenkoekjes_smulpaapje

dit heb je nodig voor 10 stuks

1 kilo iets kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
1 eidooier
90 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 lenteuitjes, fijngesneden
zout en peper
1-2 eetlepels neutrale olie

Aardappelpannenkoekjes

Kook in gezouten, kokend water de aardappels in ongeveer 10 minuten goed gaar. Giet ze dan af en laat even flink uitstomen, zodat de rest van het vocht verdampt en je een droge aardappel overhoudt. Maak, liefst met een aardappelknijper, een hele fijne puree van de aardappels en voeg aan de puree de eidooier toe, de geraspte kaas en de fijngesneden lente uitjes. Meng dit alles tot een (stevige) puree en breng op smaak met zout en peper. Hiervan vorm je platte burgers, die per stuk ongeveer 80g wegen. Tot deze stap kun je alles overigens ook de dag ervoor al klaarmaken. Zet de voorbereidde pannenkoekjes, afgedekt, tot gebruik in de koelkast.

Aardappelpuree- & Parmezaanse kaas pannenkoekjes 

Ben je klaar om ze te bakken, verhit dan in een grote koekenpan een eetlepel neutrale olie. Bak hierin, 4 minuten per kant, op medium hoog vuur de aardappelpannenkoekjes. Niet meer dan 4 pannenkoekjes per keer! Na 4 minuten draai je ze voorzichtig met een spatel om en bak je de andere kant ook nog eens 4 minuten. Draai niet vaker om, zo blijven ze mooi stevig en rond.

Serveer de aardappelpannenkoekjes met een schepje zure room en garneer met een takje peterselie.

Meer aardappelrecepten

Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

 

 

Gepubliceerd op 8 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.