Aardappelpuree- & Parmezaanse kaas pannenkoekjes



Samenwerking – Wat nou als je aardappelpuree, wat van zichzelf al heerlijk is, nóg lekkerder maakt. Dan krijg je deze pannenkoekjes van puree met Parmezaanse kaas en lenteui. Een hele fijne manier om bijvoorbeeld restjes puree op te maken, maar ze zijn zo lekker dat je ze ook gewoon met verse puree wilt maken.

Serveer samen met je favoriete groente, een stukje vlees/kip/vis of vegaschijf en je hebt weer eens iets anders op tafel staan. Hoera voor variatie!

 

Aardappelpannenkoekjes_smulpaapje

dit heb je nodig voor 10 stuks

1 kilo iets kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
1 eidooier
90 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 lenteuitjes, fijngesneden
zout en peper
1-2 eetlepels neutrale olie

Aardappelpannenkoekjes

Kook in gezouten, kokend water de aardappels in ongeveer 10 minuten goed gaar. Giet ze dan af en laat even flink uitstomen, zodat de rest van het vocht verdampt en je een droge aardappel overhoudt. Maak, liefst met een aardappelknijper, een hele fijne puree van de aardappels en voeg aan de puree de eidooier toe, de geraspte kaas en de fijngesneden lente uitjes. Meng dit alles tot een (stevige) puree en breng op smaak met zout en peper. Hiervan vorm je platte burgers, die per stuk ongeveer 80g wegen. Tot deze stap kun je alles overigens ook de dag ervoor al klaarmaken. Zet de voorbereidde pannenkoekjes, afgedekt, tot gebruik in de koelkast.

Aardappelpuree- & Parmezaanse kaas pannenkoekjes 

Ben je klaar om ze te bakken, verhit dan in een grote koekenpan een eetlepel neutrale olie. Bak hierin, 4 minuten per kant, op medium hoog vuur de aardappelpannenkoekjes. Niet meer dan 4 pannenkoekjes per keer! Na 4 minuten draai je ze voorzichtig met een spatel om en bak je de andere kant ook nog eens 4 minuten. Draai niet vaker om, zo blijven ze mooi stevig en rond.

Serveer de aardappelpannenkoekjes met een schepje zure room en garneer met een takje peterselie.

Meer aardappelrecepten

Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

 

 

Gepubliceerd op 8 mei 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!