Aardappelpuree- & Parmezaanse kaas pannenkoekjes



Samenwerking – Wat nou als je aardappelpuree, wat van zichzelf al heerlijk is, nóg lekkerder maakt. Dan krijg je deze pannenkoekjes van puree met Parmezaanse kaas en lenteui. Een hele fijne manier om bijvoorbeeld restjes puree op te maken, maar ze zijn zo lekker dat je ze ook gewoon met verse puree wilt maken.

Serveer samen met je favoriete groente, een stukje vlees/kip/vis of vegaschijf en je hebt weer eens iets anders op tafel staan. Hoera voor variatie!

 

Aardappelpannenkoekjes_smulpaapje

dit heb je nodig voor 10 stuks

1 kilo iets kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
1 eidooier
90 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 lenteuitjes, fijngesneden
zout en peper
1-2 eetlepels neutrale olie

Aardappelpannenkoekjes

Kook in gezouten, kokend water de aardappels in ongeveer 10 minuten goed gaar. Giet ze dan af en laat even flink uitstomen, zodat de rest van het vocht verdampt en je een droge aardappel overhoudt. Maak, liefst met een aardappelknijper, een hele fijne puree van de aardappels en voeg aan de puree de eidooier toe, de geraspte kaas en de fijngesneden lente uitjes. Meng dit alles tot een (stevige) puree en breng op smaak met zout en peper. Hiervan vorm je platte burgers, die per stuk ongeveer 80g wegen. Tot deze stap kun je alles overigens ook de dag ervoor al klaarmaken. Zet de voorbereidde pannenkoekjes, afgedekt, tot gebruik in de koelkast.

Aardappelpuree- & Parmezaanse kaas pannenkoekjes 

Ben je klaar om ze te bakken, verhit dan in een grote koekenpan een eetlepel neutrale olie. Bak hierin, 4 minuten per kant, op medium hoog vuur de aardappelpannenkoekjes. Niet meer dan 4 pannenkoekjes per keer! Na 4 minuten draai je ze voorzichtig met een spatel om en bak je de andere kant ook nog eens 4 minuten. Draai niet vaker om, zo blijven ze mooi stevig en rond.

Serveer de aardappelpannenkoekjes met een schepje zure room en garneer met een takje peterselie.

Meer aardappelrecepten

Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

 

 

Gepubliceerd op 8 mei 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd