Pasta met pestogehaktballetjes & burrata
Pasta pesto, maar dan met pestogehaktballetjes en romige burrata. Zo at je je pasta pesto nog nooit!
Pasta pesto gewoon puur is al heerlijk, maar met goudbruine pestogehaktballetjes en romige burrata erbij wordt het nóg lekkerder.
Het allerliefste maak je natuurlijk je pesto hiervoor zelf. Waarom dat écht de moeite waard is lees je hier.
De gehaktballetjes zou je trouwens ook, zonder pasta, als borrelhapje kunnen serveren. Het is maar dat je het weet!
voor vier personen, als avondmaaltijd
300g rundergehakt
3-4 el pesto – zelfgemaakt of goede kwaliteit gekocht
zout (matig) & peper
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata *
optioneel: verse basilicum
Bereidingstijd: 15 minuten
Wat is burrata?
Laten we met die vraag eens beginnen. Het antwoord is verrassend simpel. Burrata is het romige broertje van mozzarella. Zeker als je een goede kwaliteit burrata koopt weet je niet wat je proeft. Je gebruikt een halve bol per persoon. Snijd die als laatste op het gerecht, zodat de room fijn door de pasta loopt. Mmmmmm!
Pasta pesto met gehaktballetjes
Goed. We gaan koken nu. Voor de pasta pesto met gehaktballetjes meng je als eerste het gehakt met de pesto, zout en peper en vorm er 16 balletjes van. Wil je meer gehaktballetjes, verdubbel dan de hoeveelheid gehakt en pesto. Braad de balletjes in de hete olie in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin.
In de tijd dat de gehaktballetjes braden kook je in gezouten water de pasta beetgaar. Giet af (vang een beetje van het kookvocht op) en meng met de pesto en 50g van de geraspte kaas. Voeg evt. een paar eetlepels kookvocht toe om het iets losser te maken. Serveer met de gehaktballetjes, extra geraspte kaas, pijnboompitjes en een halve bol burrata. Garneer met basilicum.
Gepubliceerd op 9 maart 2020