Pasta met pestogehaktballetjes & burrata



Pasta pesto, maar dan met pestogehaktballetjes en romige burrata. Zo at je je pasta pesto nog nooit!

Pasta pesto gewoon puur is al heerlijk, maar met goudbruine pestogehaktballetjes en romige burrata erbij wordt het nóg lekkerder.

Het allerliefste maak je natuurlijk je pesto hiervoor zelf. Waarom dat écht de moeite waard is lees je hier.

De gehaktballetjes zou je trouwens ook, zonder pasta, als borrelhapje kunnen serveren. Het is maar dat je het weet!

voor vier personen, als avondmaaltijd

300g rundergehakt
3-4 el pesto – zelfgemaakt of goede kwaliteit gekocht
zout (matig) & peper
1el olie
350g pasta, naar keuze
4-5 el pesto
50 – 75 g geraspte Parmezaanse kaas
2 handjes geroosterde pijnboompitten
2 bollen burrata *
optioneel: verse basilicum

Bereidingstijd: 15 minuten

pasta burrata

Wat is burrata?

Laten we met die vraag eens beginnen. Het antwoord is verrassend simpel. Burrata is het romige broertje van mozzarella. Zeker als je een goede kwaliteit burrata koopt weet je niet wat je proeft. Je gebruikt een halve bol per persoon. Snijd die als laatste op het gerecht, zodat de room fijn door de pasta loopt. Mmmmmm!

Pasta pesto met gehaktballetjes

Goed. We gaan koken nu. Voor de pasta pesto met gehaktballetjes meng je als eerste het gehakt met de pesto, zout en peper en vorm er 16 balletjes van. Wil je meer gehaktballetjes, verdubbel dan de hoeveelheid gehakt en pesto. Braad de balletjes in de hete olie in ongeveer 8 minuten rondom goudbruin.

In de tijd dat de gehaktballetjes braden kook je in gezouten water de pasta beetgaar. Giet af (vang een beetje van het kookvocht op) en meng met de pesto en 50g van de geraspte kaas. Voeg evt. een paar eetlepels kookvocht toe om het iets losser te maken. Serveer met de gehaktballetjes, extra geraspte kaas, pijnboompitjes en een halve bol burrata. Garneer met basilicum.

Gepubliceerd op 9 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.