Thaise pompoensoep met geroosterde groenten



Een tijdje terug maakte ik, van bouillon tot uiteindelijke soep, de Thaise Tom kha kai. Dit werd een vegetarische versie daarvan, die zelfs de verstokte pompoensoephater hier in huis blij maakte.

Dit is zo’n soep waarvan je eigenlijk gewoon meteen een dubbele hoeveelheid wil maken, zodat je vriezer vol zit met porties voor een snelle lunch of lichte avondmaaltijd. Proberen is geloven!

Thaise Wortel_pompoensoep Smulpaapje

Thaise pompoensoep voor 4-6 personen

1 flespompoen, in grove stukken (je hoeft ‘niet te schillen nog)
500g winterwortel, in grove stukken (wel even schillen)
2el olijfolie
1tl gemberpoeder
zout & peper

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmd op 200C

2 tenen knoflook
1 ui, grof gehakt
25g verse gember, grof gesneden
2el olie
2 stengels citroengras
2 kaffir blaadjes (vriezer, toko)
1,5l groentebouillon
sap van ½ limoen
optioneel: chilivlokken

verder nodig: staafmixer of blender
Bereidingstijd: oventijd 20 minuten + 5 minuten rusttijd – 20 minuten fornuis + 5 minuten blenden

Thaise pompoensoep met geroosterde wortel

Rooster de pompoen en wortel, die je bestrooid hebt met de kruiden en olijfolie, 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat er dan uit en laat ze even afkoelen. Daarna kun je super makkelijk de schil van de pompoen verwijderen.

Verhit in een grote pan de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en verse gember 5 minuten aan. Dan gaat de pompoen en wortel erbij, samen met de bouillon, citroengras (kneus die even met de achterkant van een scherp mes) en kaffirblaadjes. Breng aan de kook en laat dan 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Haal de kaffirblaadjes en citroengras uit de soep en blend dan in je blender of met een staafmixer tot een supergladde soep. Breng op smaak met limoensap, zout & peper en als je wat meer pit wilt wat gemalen chilivlokken. Genieten maar!

Gepubliceerd op 2 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.