Spitskool met gehakt & noodles



In 15 minuten aan tafel? Dat kan met deze snelle spitskool, met gehakt en noodles. Gezond én budgetvriendelijk. Win win dus!

Want vers koken hoeft niet altijd duur te zijn, het is ook een kwestie van slim koken. Groente die in het seizoen is is per definitie goedkoper. Groente die je zelf snijdt nog weer goedkoper. Neem bijvoorbeeld spitskool. Familie van de witte kool, maar veel zachter van smaak.

Daarnaast zit spitskool bomvol vitamine C, wat je in de wintermaanden goed kunt gebruiken. De spitskool die ik kocht woog bijna een kilo en koste maar € 1,79 waar we met z’n vieren van aten. Hoe ik ‘t klaarmaakte (in minder dan 20 minuten ook nog eens!) vertel ik je nu!

Voor vier personen

  • 1 spitskool van ongeveer 750g (je houdt 550g netto over)
  • 300g bio rundergehakt
  • 1 stukje verse gember van ongeveer 20g, geraspt
  • 1 grote sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 2el zonnebloemolie
  • 1 ½ el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
  • ½ el srirachi
  • 2tl gembersiroop
  • handje gehakte noten, ik gebruikte cashewnoten
  • voor erbij: noodles of rijst, net wat je lekker vindt

Bereidingstijd: 15-20 minuten

spitskool recept

Spitskool met gehakt & noodles

Zet voor je spitskool maaltijd een grote hapjespan of wok op het vuur om warm te worden, terwijl je de spitskool in dunne reepjes snijdt en de gember en knoflook alvast raspt. Fruit de sjalot op medium vuur 3 minuutjes zachtjes aan, dan de gember en knoflook erbij die je nog 2 minuten mee fruit. Ik gebruikte gare noodles, maar als je nog mie of rijst wilt koken doe dat nu dan alvast. Dan is straks alles tegelijkertijd klaar.

Snelle maaltijd

Voeg nu het gehakt toe en bak dat rul op iets hoger vuur. Tot slot gaat de spitskool erbij. Schep met twee lepels regelmatig om, het slinkt iets (net als spinazie) door de warmte van de pan. Tot slot breng je alles op smaak met de sojasaus, srirachi (hou je van pittig, dan gebruik je iets meer) en gembersiroop. Dien op met de noodles en garneer met gehakte cashewnootjes.

Gepubliceerd op 29 januari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.