Traybake met geroosterde spruitjes, aardappel & honing



Traybake met geroosterde spruitjes en aardappel en ook nog wat tips wat je met eventuele restjes spruitjes kunt maken

Traybake is natuurlijk eigenlijk een fancy manier om te zeggen ‘ik mik alles op een bakplaat, schuif het de oven in en laat die het werk maar doen!’ Maar wat ook maar helpt om je te vertellen dat geroosterde spruitjes echt zó lekker zijn.

Ik maakte een Midden-Oosten variant en maakte het geheel af met gebakken halloumi. Een kaas die te gek bakt zonder te smelten. Ik geef je ook nog een tip wat je met eventuele restjes kunt doen!

Traybake met geroosterde spruitjes, aardappel & honing

voor 4 personen, als avondmaaltijd

  • 500g krieltjes in de schil, gewassen en gehalveerd
  • 500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 100g ongebrande pecannoten zonder zout
  • 2el honing
  • 2el olijfolie
  • 2tl za’atar (Midden-Oostenwinkel of via AH van Souq)
  • rasp van ½ sinaasappel
  • zout & peper
  • 225g Halloumi (AH), in plakken van ½ centimeter dik
  • 1el olie
  • optioneel: granaatappelpitjes

Bereidingstijd: 30-40 minuten (inclusief 10 minuten voorbereiding)
Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

geroosterde spruitjes

Geroosterde spruitjes uit de oven

Doe de krieltjes en spruitjes in een kom en meng met de honing, olijfolie, sinaasappelrasp, za’atar, zout & peper. Hussel goed om en spreid dan gelijkmatig uit op de bakplaat. Schraap de laatste restjes ook uit je kom. Je wilt geen smaken missen. Rooster dit 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege om. Voeg in de laatste 7 minuten de pecannoten toe en rooster die nog even mee.

Gebakken halloumi

Bak in de laatste 5 minuten de plakken halloumi in een hete pan met een beetje olie. Een paar minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel alles van de bakplaat over vier borden of kommen, eventueel nog een beetje zout & peper mocht je dat lekker vinden. Leg er een paar plakjes gebakken halloumi op en garneer met wat verse granaatappelpitjes. Eet smakelijk!

spruitjesrecept

Wat doe je met restjes spruitjes

Met de restjes van deze traybake maakte ik de dag erna een verspillingsvrije salade voor één persoon. Heel easy!

Restjes van de traybake
Restje uitgebakken bacon (2 plakjes)
1 klein blikje gekookte linzen (afgespoeld & uitgelekt)
1el extra vierge olijfolie
1el watermeloen/venkel balsamico (maar iedere andere balsamico kan ook)
2el croutons

Alles mengen en liefst op kamertemperatuur eten (ook lekker om mee naar je werk te nemen).

 

Gepubliceerd op 15 januari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.