Filocupjes met brie & cranberry



Een krokant, zelfgebakken cupje van filodeeg met gesmolten brie, het frisse van cranberry en de crunch van pecannoten. Loopt het water je al in de mond. Nou, ik kan je vertellen dat doet het zéker als je ze gemaakt hebt.

Met maar vier ingrediënten maak een verrassend borrelhapje, waar iedereen van zal smullen. En het fijne is, ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken. Kom, ik laat je zien hoe je ze maakt.

Kerstborrelhapje_filocupjes_Smulpaapje

Filocupjes met brie & cranberry (15-20stuks)

1 pakje filodeeg, ontdooid uit de vriezer (Duca)
1 stukje brie (200g)
1 potje cranberry compôte naar keuze (of maak het zelf)
1 doosje pecannoten

verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Kookvideo borrelen met Susan Aretz i.s.m. NEFF

Samen met NEFF maakte ik voor jullie deze video, waarin je kunt zien hoe makkelijk het is om dit recept te maken. Onder de video lees je de bereidingswijze.

Filocupjes met brie & cranberry

Laat het filodeeg op tijd ontdooien en snijd per velletje vierkantjes van het deeg. Stapel er twee op elkaar, als een ster, en vouw die in het muffinblik (waarvan je de holtes hebt ingevet met een beetje zonnebloemolie).

Bak deze, zonder vulling, tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Hoe lang daarvoor nodig is verschilt per oven, dus blijf in de buurt.

Krokante filocupjes

Haal het blik nu uit de oven en laat de cupjes even afkoelen voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Vul de cupjes met een theelepel cranberrycompote, leg daarop een blokje brie en daar boven op een halve pecannoot. Je kunt nu twee dingen doen: serveer ze meteen of zet nog heel even terug in de oven, zodat de brie een beetje kan smelten. Beide varianten zijn overigens heerlijk, dus aan jou de keuze!

Kerstborrelhapje_filocup brie_Smulpaapje

Cranberry compote

Ik maakte al eerder voor een kerstmenu zelf cranberry compote (het recept vind je hier) die kun je ook voor dit hapje gebruiken. Ik nam echter een sinaasappel/cranberry compote mee uit Engeland, die net zo lekker bleek. Dus kies zelf of je gaat voor zelfgemaakt of zelfgekocht 😉

Meer borrelhapjes vind je hier 

 

 

Gepubliceerd op 16 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.