Rijkgevulde Franse groentesoep met pistou (soupe au pistou)



Uit het boek ‘de makkelijke Franse keuken’ van Karin Luiten mochten wij bij het ultieme Franse restaurant in Amsterdam ‘Au Bouchon du Centre‘ komen voorproeven van een aantal van haar heerlijke en makkelijke Franse recepten.

Een van die gerechten was deze soep, die ik nog niet eerder had gegeten. Ja, groentesoep natuurlijk wel. Maar niet met pistou, de Franse variant van pesto. En het was me toch een partijtje lekker. Dus gauw thuis maken en van genieten. Bon appetit.

soupe au pistou_ Smulpaapje

Franse groentesoep voor 6-8 personen

2 blikken/potten witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
100g macaroni
200g snijbonen (of sperziebonen), grof gehakt
4 worteltjes, kleine stukjes
2 aardappels, geschild en in stukjes
1 courgette, in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
2 laurierbladen
5 takjes verse tijm
1,5L groentebouillon
zout & peper

voor de pistou

1 bos basilicium
2 grote, rijpe tomaten
3 tenen knoflook
50g geraspte Parmezaanse kaas
50ml extra vierge olijfolie

Franse groentesoep met bonen

Fruit de ui in een flinke scheut olie aan, zonder te kleuren. Na tien minuten zachtje fruiten mogen de snijbonen, wortel, aardappel, laurier, tijm, zout een peper erbij. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen, met een deksel op de pan. In die tijd maak je de pistou.

Pistou volgens Koken met Karin

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Samen met de basilicum, knoflook, kaas, zout en peper maal je ze fijn in een keukenmachine (of met een staafmixer). Giet er, terwijl je dat doet, de olijfolie bij tot je een smeuïg geheel hebt.

Soupe au pistou

Na 20 minuten pruttelen voeg je de bonen, courgette en macaroni toe en laat je alles nog 8-10 minuten koken, tot de macaroni gaar is. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Serveer de soep in een kom en schep er een lekkere lepel pistou op. Natuurlijk mag er stokbrood bij geserveerd worden!

Gepubliceerd op 20 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.