Stoofschotel met worst, pompoen & boerenkool



Een eenvoudig stoofschotel recept met worst, boerenkool en pompoen. Een variatie dus op de klassieke boerenkool en worst.

Met maar een paar verse ingrediënten en heel veel lekkere kruiden krijg je deze zeer verrassende stoofschotel met worstjes en pompoen.

Een ideaal gerecht voor de koudere dagen waarbij je wel een rijk gevulde stoofschotel wilt eten, maar niet uren de keuken in wilt.

Serveer met een vers knapperig brood, zodat je het laatste beetje saus uit de pan, ehrm je bord kunt opvegen. Smullen maar!

Stoofschotel voor vier personen

1el neutrale olie
8 kleine worstjes, naar keuze (450g totaal)
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
½ tl komijn
½ tl gember
½ tl kaneel
½ tl koriander
½ tl gerookt paprikapoeder
350ml groentebouillon
1 blik gepelde tomaten (400g)
1 blik bonen, naar keuze (400g) afgespoeld en uitgelekt
450g (netto) pompoenblokjes (= ongeveer 1 flespompoen)
1 zak boerenkool (300g)

worst en boerenkool recept

Stoofschotel met worstjes en pompoen

Voor deze stoofschotel met worstjes en pompoen verhit je in een grote pan de olie. Bak hierin in 3-6 minuten de worstjes rondom goudbruin aan. Haal ze uit de pan en fruit in de resterende olie de ui en knoflook 3 minuten. Voeg dan de pompoenblokjes en alle kruiden toe en bak die 3-5 minuten aan, zodat de kruiden vrij komen en nog meer smaak afgeven

Makkelijke stoofschotel

Voeg nu het blik tomaten en de bouillon toe en maak de tomaten iets kleiner. Breng de stoofschotel aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Dan de worstjes en bonen (ik koos voor een blik gemengde bonen) erbij en alles zachtjes laten pruttelen tot de pompoen beetgaar is.

Breng op smaak met zout en peper. Vlak voor je alles serveert gaat de boerenkool erbij, die door de warmte slinkt. Serveer er brood naar keuze bij.

 

Gepubliceerd op 28 januari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.