Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten



Vegan shoarma van bloemkool met knapperige kikkererwten. Dat is een recept voor plantaardig fastfood om zéker een keer te maken.

Deze bloemkool shoarma maak je met kruiden die je zelf heel eenvoudig mengt tot shoarma kruidenmix.

Want dat je van groente, bijvoorbeeld oesterzwammen zoals ik eerder at bij restaurant Bardak in Amsterdam, geweldige vegetarische shoarma kunt maken mag inmiddels wel duidelijk zijn.

Met deze vegan bloemkool shoarma vul je een verse pita, zoals je dat met gewone vleesshoarma ook doet.

Deze groente shoarma krijgt nog eens extra bite door de geroosterde kikkererwten. Durf je het aan? Kom, dan gaan we de keuken in!

Dit heb je nodig voor 4 personen

1 bloemkool, in kleine roosjes
1 blik kikkererwten (á 400g), afgespoeld en goed uitgelekt
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak

zelfgemaakte shoarmakruiden

1tl gemalen zwarte peper
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
1tl zout
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne

tahin dressing

2el tahin
water
citroensap, naar smaak
zout & peper

verder nodig: oven voor verwarmen op 200C (boven/onderwarmte) – bakplaat met bakpapier – pita’s

Bloemkool shoarma

Meng voor je bloemkool shoarma als eerste de shoarmakruiden en mix de helft ervan door je roosjes broccoli. Goed husselen, zodat alles eronder zit. Spreid dit gelijkmatig uit over je bakplaat.

Hierbij gaan de kikkererwten. Hoe droger ze zijn, des te beter ze roosteren. Ik liet ze een ochtend in een vergiet uitlekken en opdrogen.

Geroosterde kikkererwten

Rooster de bloemkool en kikkererwten nu 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd maak je de salade. Hiervoor snijd je de snackkomkommers (verwijder de zaadlijsten) in kleine blokjes. Hetzelfde geldt voor de tomaatjes (knijp het vocht er zoveel mogelijk uit). Voeg fijngesneden peterselie en munt toe en meng alles goed door elkaar.

Tahin dressing

Schep de tahin in een kommetje en voeg genoeg water toe zodat het, terwijl je mengt, een vloeibaar sausje wordt. Ik houd van een beetje dikke saus, dus voeg minder water toe. Maar dit kan naar eigen smaak. Breng dan op smaak met citroensap, zout en peper. Alles naar smaak. Zet weg tot gebruik.

Vegan shoarma

Kun je verse pita vinden, dan zijn die het állerlekkerst (vaak te koop bij je plaatselijke Maoz of shoarmazaak) maar anders is een geroosterde pita ook prima. Vul die met lekker wat bloemkool, kikkererwten en voldoende salade. Sprenkel de tahin-dressing erover en zet er lekker meteen je tanden in.

Gepubliceerd op 13 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.