Omelet met spinazie & Hollandse garnalen



Samenwerking – Vorig jaar maakte ik voor het eerst een recept met Hollandse garnalen voor het visbureau een pastaatje. En ook dit jaar staat dit kleine smaakmakertje weer in de spotlight. Dit keer als vis van de maand oktober. En net als vorig jaar gebruik ik voor dit recept ook ongepelde garnalen. Want als je ze eenmaal gepeld hebt hou je voldoende over om weer zo’n lekkere bouillon van te maken.

Dit recept voor omelet met spinazie en garnalen is een prima lichte maaltijd voor doordeweek, maar kan in het weekend ook maar zo worden ingezet als brunch- of lunchrecept. Kom, we gaan de keuken in!

Omelet met spinazie & Hollandse garnalen – voor één persoon

2 eieren (L)
1el Griekse yoghurt
50g spinazie
1el (kruiden)roomkaas
½ avocado, in plakjes
50g gepelde Hollandse garnalen (koop dus een ons)

voor erbij: vers brood

In een kwartier een spinazieomelet met garnalen op tafel

Verhit een grote koekenpan met een klein beetje neutrale olie, zoals zonnebloemolie. Doe in de hete pan de spinazie en laat die op hoog vuur slinken. Klop in de tussentijd de eieren goed los en giet die bij de geslonken spinazie, zorg dat je eieren goed gelijkmatig verdeelt zijn over de spinazie. Bak de omelet aan één kant tot de randjes gaar zijn (dat zie je als ze gaan bubbelen en droog bakken). Draai voorzichtig om en bak de andere kant nog een paar minuten.

Omelet met spinazie & Hollandse garnalen

Hevel je omelet voorzichtig over naar een bord en besmeer naar smaak met (kruiden)roomkaas. Beleg die vervolgens met plakjes avocado en royaal met Hollandse garnalen. Rol daarna voorzichtig op en serveer met vers brood en wat roomboter. Smullen maar!

Vis van de maand

Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks ‘Vis van de Maand’ vind je hier. En meer visrecepten vind je hier

Gepubliceerd op 2 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.