Aardbei en limoenmuffins



Aardbei en limoenmuffins

Zomer = aardbeien, zo simpel is het wat mij betreft. En zeker als de aardbeien goed betaalbaar zijn hebben we altijd meerdere doosjes in huis. Heerlijk om jam mee te maken. Of wat dacht je van deze frisse ijsthee Maar afgelopen tijd maakte ik al meerdere keren deze muffins. Zoet door de aardbei en fris door de limoenrasp erdoor. Een aanrader, dat moge duidelijk zijn 😉

Voor 12-18 muffins met aardbei en limoen
325g aardbeien, in kleine stukjes gesneden
1el suiker
rasp van 1 (schoon geboende) limoen
½ tl vanille extract
100g suiker
100g zachte boter
1 ei (L)
125ml karnemelk
1tl vanille extract
325g bloem
2tl bakpoeder
¼ tl bakingsoda
½ tl zout

verder nodig: muffinblik, voorzien van muffinpapiertjes – heteluchtoven voorverwarmen op 175C

Aardbei en limoenmuffins

Snijd de aardbeien in stukjes en meng met een eetlepel suiker en de limoenrasp. Laat staan terwijl je de rest voorbereid. Meng bloem met bakpoeder, bakingsoda en zout. In een kom gaat de boter, die je mixt met de suiker tot de suiker is opgenomen. Het ei erbij en mixen tot die helemaal is opgenomen.

Verse muffins met aardbeien

Zet de mixer uit en voeg de bloem toe. Mixer zachtjes aan tot het korrelig wordt en dan gaat de karnemelk erbij. Schep dan de aardbeien door het beslag. Verdeel dit over de holtes van je muffinblijk. Hoeveel muffins je uiteindelijk bakt hangt af van hoe groot je muffinblik is. De mijne levert kleine muffins, dus maakt ik er ruim 18.

Schep de holtes 2/3 vol, niet meer want dan ontploffen je muffins straks Bak nu 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even afkoelen in het blik, voor je ze eruit haalt en verder laat afkoelen. Vers het allerlekkerst, maar luchtdicht ook de dag erna nog een fijn hapje tussendoor!

Gepubliceerd op 31 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.