Rijst met kip teriyaki



Een eenpansmaaltijd met kip in zelfgemaakte teriyakisaus. Dat is net zo lekker, als dat het eenvoudig is. Deze Japanse Teriyakisaus wordt gemaakt op basis van sojasaus. In mijn versie maken we alles in één pan, voor minimale inspanning maar groots effect. Zo zet je heel eenvoudig en snel een Oosterse maaltijd met kip en rijst op tafel

Dus op naar de toko voor de ingrediënten, mocht je die nog niet in huis hebben. Want ik heb zo het vermoeden dat deze wel vaker op tafel gaat komen.

Eenpansmaaltijd voor 4-6 personen

voor de teriyaki saus
80ml sojasaus
60ml rijstazijn
60ml honing
1el mirin
1tl maizena

verder nodig
1 ½ el sesamolie
375g kippendijen, in stukken gesneden
2 tenen knoflook, geraspt
1tl geraspte verse gember
100g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
100g edemame (idem)
225g bruine basmatirijst (Tilda)
150g julienne wortel
½ rode paprika, in reepjes
325ml water
handje (cashew)noten, grofgehakt

Rijst met kip in teriyakisaus

Maak de saus van alle aangegeven ingrediënten en doe die in een grote koekenpan. Breng aan de kook en laat even inkoken. Giet dan in een kommetje, maak je pan schoon en verwarm de sesamolie erin. Bak daar in 2-3 minuten de kippendijen in aan en voeg in de laatste 30 seconde de knoflook en gember toe. Dan de paprika en wortel erbij en een halve minuut mee omscheppend bakken.

Kip teriyaki eenpansmaaltijd

Voeg daar 80ml van de teriyaki saus bij, als ook de rijst en het water en laat dit, met de deksel erop, 10-11 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg de broccolirijst en edemame nu toe, en laat, zonder deksel, nog 3-4 minuten doorgaren. Schep regelmatig om, zodat de rijst goed gaar wordt. Voeg dan de rest van de saus toe en laat pruttelen tot de rijst gaar is (dat zal per rijstsoort verschillen overigens!).

Serveer met de gehakte noten. Ik deed er nog wat extra (diepvries) broccoli doorheen. Die ik liet mee garen in de saus. Die kun je uiteraard ook apart er nog bij serveren.

Gepubliceerd op 9 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.