No bake kiwi cheesecake



No bake kiwi cheesecake

Samenwerking – Omdat ik ook dit jaar weer ambassadeur ben voor Zespri kiwi (zó leuk!) ben ik weer aan de slag gegaan met lekkere, frisse kiwirecepten. Dit recept werd meteen de traktatie voor onze, nu 9 jarige, dochter (net als vorig jaar, toen ze dit kiwitaartje trakteerde).

Het is mijn variant van een no bake cheesecake geworden, maar dan met een paar verrassende én gezonde ingrediënten. Benieuwd of jullie kunnen raden welke….

no bake kiwi cheesecake_Zespri Smulpaapje

Voor 15-20 stukjes no bake cheesecake

voor de bodem

200g tarwebiscuits
250g verse Medjoul dadels (zonder pit)
100g gesmolten boter
1el limoensap

voor de cheesecake laag

300g roomkaas
2 kiwi’s, kern verwijderd
50g spinazie
50ml maple syrup
1el limoensap

voor de garnering

2 kiwi’s, in dunne plakjes

verder nodig: foodprocessor/blender (of een theedoek + deegroller) – bakblik, voorzien van folie, 30x20cm

No bake kiwi cheesecake

Start met de bodem. Als je een keukenmachine hebt gooi je daar alles in en mix je tot je grove kruimels hebt. Heb je die niet dan doe je de koekjes in een zakje, tussen een theedoek en kun je je met een deegroller uitleven. Meng dan met de rest van de ingrediënten (hak de dadels superfijn). Doe het geheel in het bakblik en duw met een lepel goed stevig aan. Zet in de vriezer (als je geen tijd hebt) of koelkast (als je iets meer tijd hebt) om een kwartiertje/uurtje op te stijven.

Kiwi cheesecake

Mix nu de roomkaas met de kiwi, spinazie, maple syrup en limoen in de schoongemaakte keukenmachine (of in een blender) tot je een glad geheel hebt. Evt. kun je dit ook met een staafmixer doen, maar dat zal iets minder snel gaan. Giet dit op je bodem, zorg dat alles gelijkmatige verdeeld is, en zet dan in de koelkast om op te stijven. Laat minstens 6-8 uur staan, maar idealiter maak je ‘m de avond ervoor klaar en kan ‘ie de hele nacht opstijven.

Gezonde(re) cheesecake met kiwi en spinazie

Als de cheesecake goed opgesteven is beleg je de bovenkant met dunne plakjes kiwi. Snijd de cheesecake in vierkantjes en geniet ervan.

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van mijn samenwerking met Zespri kiwi. Alle andere Zespri kiwirecepten vind je hier.

Gepubliceerd op 3 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.