Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes



Een heerlijke bitterkoekjescake maak je, met behulp van Rutger Bakt!, nu helemaal zelf! Een klassieke cake die je een keer gemaakt wil hebben.

Volgens Rutger van den Broek is bitterkoekje één van de meest gebruikte koekjes in zoete recepten, maar ik heb er – oh schande! – nog nooit eerder iets mee gedaan (anders dan zo opeten)

Hoog tijd dus om daar – met dank aan Masterclass Cakes – verandering in te brengen!

Het snijden van de koekjes is even een klusje, maar daarna heb je de cake echt zó gemaakt. En hij is even snel op. Want oh wat lekker!

Bitterkoekjescake uit Masterclass Cakes

ingrediënten voor 1 cake

  • 175g lichtbruine basterdsuiker
  • 200g roomboter (zacht)
  • 1 tl vanille extract
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren (L)
  • 200g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 175g bitterkoekjes, in stukjes
  • 2el amandellikeur (ik gebruikte amandelextract)

verder nodig: cakeblik (ingevet met boter en voorzien van bakpapier) – oven op 160C voorverwarmd (boven/onderwarmte)

bitterkoekjescake

Zo maak je de bitterkoekjescake van Rutger Bakt!

mix de basterdsuiker, boter, vanille en zoet tot ‘ie licht en romig is. Doe er dan één voor één de eieren bij en mix tot ze helemaal zijn opgenomen. Spatel de bloem en bakpoeder door het beslag. Besprenkel de koekjes met de likeur (extract) er roer die door het cakebeslag

Snelle bitterkoekjescake

Doe het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in 55 – 65 minuten gaar. Check na 55 minuten even en beslis dan of je cake nog langer nodig heeft. Alle ovens variëren namelijk, dus je baktijd kan ook anders zijn.

Laat de cake afkoelen en haal ‘dan uit het blik om op een rooster verder af te koelen.

Gepubliceerd op 12 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.