Review Masterclass Cakes van Rutger van den Broek



Mijn eerste gedachte, toen ik het boek (met lief kaartje van Rutger) thuisgestuurd kreeg was heey wat lief en meteen daarna, maar huh? wat is er masterclass aan een cakeboek van Rutger. Want dat Rutger kan bakken (hallo 1e winnaar Heel Holland Bakt) weten we natuurlijk wel.

Hij schreef al de nodige boeken, en daarnaast ook een aantal Bijbels. Met gezonde nieuwsgierigheid dook ik dus het boek in!

Masterclass cakes.jpg

Masterclass Cakes

Ik kom er in de intro van het boek niet achter, maar zie wel dat in het boek de niet al te voor de hand liggende cakes aan bod komen. Cakes waar je wat meer voor in huis moet hebben, of dat nou is in ingrediënten of in techniek. Toch zie ik ook weer veel basis uitleg (ik blijf dat fijn vinden) en de cakes zien er wel echt maakbaar uit.

De site van uitgeverij Carrera biedt de oplossing. De boeken bieden variatie. Dus niet gewoon een cake bakken, maar heel veel variëteit. Het klinkt logisch, maar de titel Masterclass (er zijn er meer) snap ik er nog niet echt mee.

De cakes in Masterclass Cakes

Goed, genoeg over de titel. Laten we het vooral over de inhoud hebben. Want nogmaals, we hebben het hier over Rutger. Die kan als geen ander boeken schrijven over bakken. En dat wil je met dit boek. Veertig cakerecepten staan er in het boek. Super gevarieerd ook.

Wat dacht je van een marmercake of een frisse citroencake, of probeer eens de olijfoliecake met mandarijn. En dan heb ik het nog niet gehad over de stroopwafeltulband

Gedegen uitleg, fijne recepten

Zoals altijd legt Rutger de stappen van een cakerecept goed uit. De fotografie is ook weer mooi. Eigenlijk is er geen reden om, als je van bakken houdt, dit Masterclass Cakes boek niet te kopen. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, het boekt kost € 16,99.

Bakkers klaar, bakken maar!

Uiteraard ben ik ook zelf aan het bakken geslagen, dat wil je wel met zo’n boek. Kiezen is een ander ding, dat was niet zo eenvoudig. Het werd de bitterkoekjescake. Volgens Rutger een klassieker. Ik had ‘nog nooit gemaakt.

Maar het was een dikke hit. Het recept deel ik vandaag dan ook graag met je! Verder moet je gewoon lekker zelf aan de slag met het boek. Of je het nu met de titel eens bent of niet 😉

Masterclass Cakes is uitgegeven door Carrera Culinair en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 12 juni 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.