Hartige taart met spinazie & asperges



In de la van de koelkast lag nog een rol bladerdeeg en heel veel groente die nodig op moesten. Het perfecte moment om een hartige taart te maken en al die restjes op een lekkere manier op te maken.

Dochterlief at in d’r eentje bijna een derde van de hartige taart op (groeispurt anyone?!). Zowel warm, als koud is het een aanrader!

Hartige taart spinazie_asperges Smulpaapje

Voor een hartige taart (3-4 personen)

1 rol vers bladerdeeg (AH)
200g verse spinazie
25g Boursin (of andere kruidenroomkaas)
1 bos groene asperges
3 tomaten, in kwarten (zonder zaadlijst)
125g hamreepjes
1 venkel, geschaafd
1 bol (buffel) mozzarella
1el (basilicum)olie
versgemalen zwarte peper
optioneel: rucola + handje geroosterde hazelnoten

verder nodig: grillpan – bakplaat – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Snelle hartige taart

Rol het bladerdeeg voorzichtig uit en leg met onderliggend papier op de bakplaat. Snijd een centimeter van de kant rondom een rand (niet helemaal doorsnijden!) en de binnenkant ervan prik je met een vork in. Bak dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal er daarna uit en duw de binnenkant (als die toch omhoog is gekomen) met een spatel terug naar beneden.

Gegrilde asperges

Grill op een hete grillpan de asperges rondom aan (geen olie gebruiken!). Geen grillpan? Het kan ook in een gewone hete koekenpan, dan krijg je alleen geen grilstrepen. Of kook ze kort in kokend, gezouten water, tot ze beetgaar zijn. Doe tegelijkertijd de spinazie in een zeef en overgiet die met kokend water, zodat de spinazie slinkt. Laat even afkoelen en knijp dan alle vocht eruit. Meng de spinazie met de boursin en spreid dit uit over de bodem van de hartige taart.

Hartige taart spinazie voor Smupaapje

Groente op je hartige taart

Met een kaasschaaf (of mandoline, als je die hebt) schaaf je de venkel (topjes en kont er eerst afsnijden) Leg dit op de spinazie. Daarover gaan de gegrilde asperges en ertussen leg je de partjes tomaat en mozzarella (die je gewoon met je handen in stukken scheurt). Tot slot de hamreepjes erover verdelen en de bakplaat nog even een kwartiertje terug in de oven zetten.

Hartige taart met spinazie & asperges

Om te serveren sprenkel je er nog wat basilicumolie over en bestrooi je alles met geroosterde en gehakte hazelnoten. Als je er van houdt vond ik het lekker om er nog wat rucola en wat extra olie over te doen. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 22 mei 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.