Paasnestjes van gepofte rijst



Net als de paashaaskoekjes van vorige week, zijn ook deze paasnestjes super leuk om samen met je kinderen te maken. En daarna op te snoepen natuurlijk! Voor de nestjes gebruikte in ongezoete, gepofte rijst. De uiteindelijke nestjes kun je vullen met mini paaseitjes, of wat je ook maar wilt.

Laat alles goed opstijven, zodat de nestjes in tact blijven. Hoe je dat doet leg ik je natuurlijk haarfijn uit!

paasnestjes_rijst Smulpaapje

Dit heb je nodig

halve zak gepofte rijst  á 225 gr (AH)
100 ml vloeibare honing
siliconen muffinblik
kleine paaseitjes
natte handen

Paasnestjes van gepofte rijst

Verwarm ongeveer 100 ml honing in een pannetje, zodat het dunner en goed vloeibaar wordt. Giet hier gepofte rijst bij en schep om, zodat alles onder de honing zit. De precieze hoeveelheid moet je proefondervindelijk ervaren. Start met de helft van de zak, schep dan om en kijk of het goed genoeg plakt. Het moet niet té plakkerig zijn, want dan stijft het straks niet goed op.

Met natte handen vorm je nu nestjes in het siliconen muffinblik. Gebruik ook geen andere blik, want straks duw je ze heel makkelijk uit hun vormpjes en dat gaat alleen omdat het siliconen is en dus meebeweegt. Duw de rijst goed in de vorm en tegen de zijkanten, zodat het straks stevig blijft zitten. Zet het blik, als je het helemaal gevuld hebt in de koelkast en laat minstens twee uur – maar een hele nacht mag ook – opstijven.

Haal de nestjes héél voorzichtig uit hun vormpjes en vorm, indien nodig, nog een beetje bij. Leg er kleine eitjes op en zet op de Paasontbijt of – brunchtafel. De nestjes kun je, als de eitjes eruit gesnoept zijn, lekker met wat melk als ontbijt of brunch opeten. Zo verspil je niks!

 

Gepubliceerd op 17 april 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.