Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola



Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola is een heerlijke variant op de vele hartige taart recepten die al op de site staan. Probeer maar!

Deze hartige taart combineert het zoete van de peer, met gekarameliseerde witlof en het beetje pit van de blauwe kaas. Een feestje voor je smaakpapillen en zodanig in balans dat ook de kleine eters ervan zullen genieten.

Ik maakte deze hartige taart als makkelijke maaltijd voor het eten ’s avonds, maar eigenlijk is ‘ie multifunctioneel. Hartige taart kan namelijk ook heerlijk bij de borrel worden geserveerd, of met een beetje salade erbij als lichte lunch.

Voor vier personen, als maaltijd

  • 1 rol kant en klaar vers bladerdeeg
  • 3 stronken witlof, in kwarten
  • 6 dunne plakjes, beetrijpe peer
  • 6 dunne plakjes Gorgonzola (of gebruik een mildere blauwe kaas naar keuze)
  • 1tl gedroogde tijm
  • 1el honing
  • optioneel: extra kaas

verder nodig: rond bakblik met losse bodem, oven voorverwarmen 200 C

hartige taart met witlof

Hartige taart met witlof, peer & gorgonzola

Verhit een pan met een klontje boter en wat olie en bak hierin de witlof aan, een minuut of tien. Besprenkel halverwege met de honing. Zorg dat alle kanten van de witlof goed gebakken zijn. Besprenkel tot slot met de tijm. Rol het bladerdeeg uit in het bakblik en snijd waar nodig de zijkanten bij.

Vegetarische hartige taart

Leg op het deeg, kloksgewijs de witlof, de peer en de gorgonzola. Bestrooi met nog wat extra blauwe kaas. Als je wilt kun je eventueel ook nog wat noten toevoegen. Bak de hartige taart nu 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt en de kaas gesmolten is. Je kunt de hartige taart lauwwarm of koud serveren, al naar gelang je eigen voorkeur.

Gepubliceerd op 13 maart 2019


2 reacties

  1. Sjoekie van der Meer schreef:

    Heerlijk en gemakkelijk te maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.