Saag Paneer uit The Curry Guy easy



Het is een van mijn favoriete Indiase vegetarische gerechten. Romige spinazie met een Indiase kaas erin, die je lekker op smaak brengt. Als je nog nooit Indiaas gekookt hebt is dit een prachtig instapgerecht om mee te beginnen.

Om het nóg makkelijker te maken koos ik voor bladspinazie uit de diepvries. En paneer is tegenwoordig bij steeds meer supermarkten te koop. Dus niets zou je meer tegen moeten om dit op tafel te zetten. Eet smakelijk!

Saag Paneer_Curry Guy Smulpaapje

Voor vier personen, als groentegerecht

1 pak diepvries bladspinazie á 450g, ontdooid en goed uitgeknepen
1 verpakking Paneer (á 225g van Appetina)
zonnebloemolie
1tl komijnzaad
1tl chilipoeder (ik gebruikte ½ tl cayenne)
1tl kurkumapoeder
4 tenen knoflook, fijngehakt
2el (Griekse) yoghurt
zout & peper

voor de Paneer marinade
½ tl kurkumapoeder
½ tl chilipoeder
½ tl zout
1tl zonnebloemolie

voor erbij: gele kokosrijst en Naan

Saag Paneer uit The Curry Guy easy

Snijd de paneer in blokjes en prik die in met een vork. Meng alle ingrediënten voor de marinade en hussel de paneer er door. Je kunt dit prima de ochtend van tevoren al doen. Hoe langer je marineert, hoe meer smaak.

Zo bak je paneer

Bak de paneer, als je zover bent, in ongeveer 3 eetlepels olie, in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de paneer goudbruin is zet je ’t apart. In een andere pan gaat nu nog een eetlepel olie. Hierin gaat de komijn, die je 30 seconde door de olie roert. Dan de chili en kurkuma erbij, als ook de knoflook die je fruit tot ‘ie goudbruin is. Niet te lang want dan wordt de knoflook bitter.

Vegetarisch indiaas gerecht met spinazie

Dan de spinazie erbij en goed warm laten worden, terwijl je alles doorschept. Voeg de gebakken paneer toe en breng op smaak met zout & peper. Tot slot roer je de yoghurt erdoor. Serveer met de rijst & Naan. Ook lekker is de zoetere Peshawari Naan, die ik maakte uit het vorige boek van de Curry Guy.
 

 

Gepubliceerd op 6 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!