Nationale week zonder vlees 2019



Vorig jaar was de eerste Nationale week zonder Vlees aanleiding voor onze dochter om daarna maandenlang vegetarisch te willen eten. En hoewel we inmiddels niet meer 100% vegetarisch eten, is regelmatig eten zonder vlees zo gewoon voor ons dat het extra tof is dat ik dit jaar een van de ambassadeurs ben voor de tweede Week zonder vlees.

En die gaat maandag 11 maart van start. Met een grootschalige landelijke campagne.  Hoe tof dat initiatiefnemer, de hippe Vegetariër, dit gewoon weer voor elkaar krijgt. Maar wat houdt het precies in?

week-zonder-vlees-eten-besparing

Week zonder vlees 2019

Eigenlijk is deze week vooral bedoeld om mensen bewust te maken van hoe lekker eten zonder vlees kan zijn. En wat de impact is van een dagje (of meer) geen vlees eten. Waar we voorheen gewend waren iedere dag vlees te eten, zie je dat steeds meer mensen één of meerdere dagen per week bewust geen vlees eten. Deze campagne is bedoeld om dat aantal mensen verder te vergroten.

Waarom niet iedere dag vlees?

Vaker een dagje geen vlees of vis eten kost namelijk relatief weinig moeite, maar heeft een enorm positieve impact op mens, dier én milieu. Door geen vlees te consumeren is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen, die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. 

Maar je lijf kan ook echt prima een dag (of meer) zonder vlees. Alleen waar begin je? Daar word je tijdens de Week zonder Vlees bij geholpen.

Smulpaapje ambassadeur Week zonder Vlees

En dat is ook precies de reden dat ik deze campagne (onbetaald!) ondersteun. Om je te laten zien hoe makkelijk en lekker je kunt eten zonder vlees. Ook met een gezin. Op Smulpaapje vind je al een hele selectie aan vegetarische recepten.

In het magazine dat wordt uitgegeven (hier kun je je daarvoor inschrijven) vind je daarnaast ook een aantal van mijn recepten terug. Inspiratie volop dus!

Doe je mee?

Ik ben benieuwd of dit iets is dat jullie aanspreekt? Misschien eet je al (helemaal/deels) vegetarisch. Of misschien helpt je dit net over de drempel, omdat je nu beter weet hoe je dat kunt aanpakken. Laat je het me weten?! Komende week, om je op weg te helpen, alvast een volledig vegetarisch weekmenu ter inspiratie.

 

Gepubliceerd op 9 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!