Char siu kip uit Meals in Minutes van Donal Skehan



Ik maakte meerdere recepten uit Meals in minutes, van Donal Skehan. Gewoon omdat ze stuk voor stuk lekker zijn. De tomaten pasta pesto belandde overigens in zijn geheel – in etappes – in de lunchtrommel van onze dochter. Die bleek als koude pastasalade namelijk heerlijk.

Deze Char siu kip was minstens zo lekker. Anders dan in het boek roosterde ik een hele kip in de marinade en serveerde die met rijst en roerbakgroente. Een blijvertje kan ik je vertellen!

Geroosterde kip voor vier personen

1 scharrelkip (ongeveer 1,25kg)
1el bruine basterdsuiker
1el ketjap manis sojasaus
2el vloeibare honing
1el rijstwijn (toko)
1tl Five spice kruiden (toko of AH)
gemalen knoflookpoeder (of gebruik 2 tenen verse knoflook, geperst)

Voor erbij: gele kokosrijst en roerbakgroente naar keuze

Geroosterde Char Siu kip

Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te doen en goed te mengen. Leg de kip in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 200C. Smeer de kip in met de marinade. Geen zorgen over wat er naast valt, dat lossen we straks op!

Geroosterde kip uit de oven

De kip gaat nu, in z’n ovenschaal, 50-60 minuten de oven in. Om de tien minuten schenk je de marinade uit de ovenschaal terug op de kip. Met een lepel gaat dat het handigst. Afhankelijk van de grootte van je kip gaat ‘ie er na 50-60 minuten uit. Je hebt ‘dus een keer of vijf opnieuw van marinade voorzien. Dek dan af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Roerbakgroente

In die tijd roerbak je je groente. Ik gebruikte paksoi en kastanjechampignons. Op hoog vuur even wokken en op smaak brengen met een eetlepel sojasaus en een eetlepel gembersiroop. Zout & peper en klaar ben je. Serveer met gekookte rijst (naar keuze) of noodles.

Niks verspillen

Eventuele restjes kip doen het de dag erna fantastisch in een salade. Met het karkas van de kip maak je heel gemakkelijk je eigen bouillon. Zo gaat er niks verlopen!

 

Gepubliceerd op 20 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.