Hartige taart met spruitjes en pompoen



Drie winterse groenten in één hartige taart. Het lekkerste van spruitjes, pompoen en rode kool. Hopelijk ook jouw nieuwe favoriete hartige taartrecept.

Want als ik niet de hele winter pasta met spruitjes wil eten, zoals onze dochter het állerliefst zou willen, dan moet je namelijk creatief met spruitjes zijn. En hoewel er al behoorlijk wat recepten spruitjes op de site staan, was er nog geen hartige taart met spruitjes. Tot nu dan!

In deze winterse hartige taart heb ik drie soorten groente gecombineerd tot één hartige taart. Ik hoop dat die bij jullie net zo goed in de smaakt valt als ‘ie bij ons deed.

Hartige taart met spruitjes – voor vier personen
1 rol kant en klaar bladerdeeg
500g spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
1 biologische pompoen, in blokjes (netto ongeveer 350g)
1el neutrale olie
½ rode ui, in dunne ringen
½ tl gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder, naar smaak
zout & peper
100g geraspte rode kool
150ml slagroom
2 eieren (L)
1 handje geraspte kaas, naar keuze
125g gerookte spekreepjes, uitgebakken en uitgelekt op keukenpapier

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Hartige taart met spruitjes en pompoen

In een grote koekenpan verhit je de olie. Bak hierin de spruitjes, vijf minuten, op hoog vuur aan. Doe de pompoenblokjes erbij en bak 2 minuten mee. Bestrooi met de kruiden en voeg de ui toe en bak alles nog een minuutje. Haal dan van het vuur.

Vet je bakblik in en zorg dat het deeg goed passend erin gaat. Op de bodem gaat de (rauwe) geraspte rode kool. Verdeel daarop de spruitjes/pompoen (niet té vol, als je wat overhoudt aan vulling is dat niet erg) en daarover heen de uitgebakken spekjes. Meng de room nu met de eieren en giet dit voorzichtig over de vulling.

Bestrooi met een handje geraspte kaas en bak alles nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Je kunt dit alles ook de dag/avond ervoor al doen. Laat de hartige taart daarna afkoelen, verpak in folie en bewaar in de koelkast. De dag dat je ‘wilt eten hoef je ‘dan alleen maar even op te warmen. Ik gebruikte een vierkant bakblik met losse bodem. Dat is handig, om als de taart is afgekoeld ‘m eruit te halen. Maar wil je een rond bakblik gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Heb je geen bakblik met losse bodem gebruik dan bakpapier, dan kun je de taart er na afloop makkelijk uithalen.

Meer spruitjesrecepten

Wil je vaker koken met spruitjes en zoek je dus lekkere spruitjesrecepten? Kijk dan vooral ook eens hier.

Gepubliceerd op 16 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.