Borrelbrood met brie & kruidenboter



Het is zo leuk hoe je soms ook als je uit eten gaat geïnspireerd kunt worden door de gerechten die je eet. Een versie van dit borrelbrood met brie en kruidenboter at ik in het Leidse restaurant Tabú. En wat blijkt, dit is ook heel prima thuis te maken.

Lekker bij de borrel, maar ook als warm brood bij een kop soep. Voor de feestdagen, of gewoon op zaterdag. Wat jij wilt!

Voor 1 borrelbrood heb je nodig

Ongesneden bol brood naar keuze (ik gebruikt een pain de campagne)
150g brie
1 kuipje kruidenboter

Verder nodig: aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Borrelbrood met brie & kruidenboter

Snijd het brood, zonder het helemaal door te sneden, in de breedte en in de lengte in. Zodanig dat er eigenlijk vierkantjes brood ontstaan. Stop in de alle holte als eerste kruidenboter. Dit gaat het makkelijkst als de kruidenboter nét uit de koelkast komt en eigenlijk nog hard is. Daarover gaan dan dunne plakjes brie, die je in het brood duwt.

Makkelijk borrelbrood

Leg nu één vel aluminiumfolie in de breedte en daarop eentje in de lengte, zodat een kruis ontstaat. In het midden zet je het gevulde brood. Vouw het folie nu dicht en zet het brood in een ovenschaal in de oven. Een kwartier met het folie gesloten, daarna nog een minuut of tien met het folie los gevouwen. Serveer meteen uit de oven.

Gepubliceerd op 15 december 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.