Borrelbrood met brie & kruidenboter



Het is zo leuk hoe je soms ook als je uit eten gaat geïnspireerd kunt worden door de gerechten die je eet. Een versie van dit borrelbrood met brie en kruidenboter at ik in het Leidse restaurant Tabú. En wat blijkt, dit is ook heel prima thuis te maken.

Lekker bij de borrel, maar ook als warm brood bij een kop soep. Voor de feestdagen, of gewoon op zaterdag. Wat jij wilt!

Voor 1 borrelbrood heb je nodig

Ongesneden bol brood naar keuze (ik gebruikt een pain de campagne)
150g brie
1 kuipje kruidenboter

Verder nodig: aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Borrelbrood met brie & kruidenboter

Snijd het brood, zonder het helemaal door te sneden, in de breedte en in de lengte in. Zodanig dat er eigenlijk vierkantjes brood ontstaan. Stop in de alle holte als eerste kruidenboter. Dit gaat het makkelijkst als de kruidenboter nét uit de koelkast komt en eigenlijk nog hard is. Daarover gaan dan dunne plakjes brie, die je in het brood duwt.

Makkelijk borrelbrood

Leg nu één vel aluminiumfolie in de breedte en daarop eentje in de lengte, zodat een kruis ontstaat. In het midden zet je het gevulde brood. Vouw het folie nu dicht en zet het brood in een ovenschaal in de oven. Een kwartier met het folie gesloten, daarna nog een minuut of tien met het folie los gevouwen. Serveer meteen uit de oven.

Gepubliceerd op 15 december 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!