Borrelbrood met brie & kruidenboter



Het is zo leuk hoe je soms ook als je uit eten gaat geïnspireerd kunt worden door de gerechten die je eet. Een versie van dit borrelbrood met brie en kruidenboter at ik in het Leidse restaurant Tabú. En wat blijkt, dit is ook heel prima thuis te maken.

Lekker bij de borrel, maar ook als warm brood bij een kop soep. Voor de feestdagen, of gewoon op zaterdag. Wat jij wilt!

Voor 1 borrelbrood heb je nodig

Ongesneden bol brood naar keuze (ik gebruikt een pain de campagne)
150g brie
1 kuipje kruidenboter

Verder nodig: aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Borrelbrood met brie & kruidenboter

Snijd het brood, zonder het helemaal door te sneden, in de breedte en in de lengte in. Zodanig dat er eigenlijk vierkantjes brood ontstaan. Stop in de alle holte als eerste kruidenboter. Dit gaat het makkelijkst als de kruidenboter nét uit de koelkast komt en eigenlijk nog hard is. Daarover gaan dan dunne plakjes brie, die je in het brood duwt.

Makkelijk borrelbrood

Leg nu één vel aluminiumfolie in de breedte en daarop eentje in de lengte, zodat een kruis ontstaat. In het midden zet je het gevulde brood. Vouw het folie nu dicht en zet het brood in een ovenschaal in de oven. Een kwartier met het folie gesloten, daarna nog een minuut of tien met het folie los gevouwen. Serveer meteen uit de oven.

Gepubliceerd op 15 december 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.