Borrelbrood met brie & kruidenboter

Het is zo leuk hoe je soms ook als je uit eten gaat geïnspireerd kunt worden door de gerechten die je eet. Een versie van dit borrelbrood met brie en kruidenboter at ik in het Leidse restaurant Tabú. En wat blijkt, dit is ook heel prima thuis te maken.
Lekker bij de borrel, maar ook als warm brood bij een kop soep. Voor de feestdagen, of gewoon op zaterdag. Wat jij wilt!
Voor 1 borrelbrood heb je nodig
Ongesneden bol brood naar keuze (ik gebruikt een pain de campagne)
150g brie
1 kuipje kruidenboter
Verder nodig: aluminiumfolie – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Borrelbrood met brie & kruidenboter
Snijd het brood, zonder het helemaal door te sneden, in de breedte en in de lengte in. Zodanig dat er eigenlijk vierkantjes brood ontstaan. Stop in de alle holte als eerste kruidenboter. Dit gaat het makkelijkst als de kruidenboter nét uit de koelkast komt en eigenlijk nog hard is. Daarover gaan dan dunne plakjes brie, die je in het brood duwt.
Makkelijk borrelbrood
Leg nu één vel aluminiumfolie in de breedte en daarop eentje in de lengte, zodat een kruis ontstaat. In het midden zet je het gevulde brood. Vouw het folie nu dicht en zet het brood in een ovenschaal in de oven. Een kwartier met het folie gesloten, daarna nog een minuut of tien met het folie los gevouwen. Serveer meteen uit de oven.
Gepubliceerd op 15 december 2018