Review Andere koek van Food Bandits



In de begintijd van Smulpaapje zaten glutenvrije, lactosevrije en vegan recepten in een wat schimmige, vaak hipsterachtige hoek als je begrijpt wat ik bedoel. Het was in ieder geval nog lang niet zo gewoon als dat het nu (al meer) is. Want we zijn jaren verder en er zijn meer en meer mensen die, bewust of onbewust, vaker iets zonder gluten, lactose of dierlijke producten willen eten.

Voor al die mensen is het nieuwe boek van – een van mijn favo instagramaccounts – Food Bandits een absolute aanrader. Lees maar waarom!

Andere koek - cover.jpg

Andere koek van Food Bandits

Alle recepten in het boek zijn veelal veganistisch en glutenvrij. Daarnaast wordt er in het boek minimaal gebruik gemaakt van geraffineerde suikers en zijn er een aantal nootvrije recepten. Of je nu uit overtuiging vegan wilt eten of ziek wordt van gluten of gewoon wilt leren koken/bakken zonder deze toevoegingen, vanaf nu zit je nooit meer zonder te gekke recepten.

Te gekke recepten

En de recepten zijn écht te gek. Pavlova gemaakt met het vocht van kikkererwten, een tiramisu die er echt té lekker uitziet maar waar geen mascarpone aan te pas komt. Oh en de cakes, koekjes en wafels. Alles ziet er even lekker uit! Er is zelfs een speciaal kidshoofdstuk. Top!

De fotografie is heel herkenbaar voor Food Bandits. De schrijfstijl van Suus ook (ik hou er van!)

Lactosevrij – glutenvrij – vegan

Ik krijg vaker de vraag om recepten zonder suiker, lactose e.d maar ik vind het echt een specialisme. Daarnaast heb je er toch ingrediënten voor nodig die ik eigenlijk niet standaard in huis heb en moet je weten hoe je die combineert. Food Bandits helpt je in hun boek daarmee op weg en legt ook uit hoe bakken in z’n werk gaat met alternatieve bloem- en ei toevoegingen bijvoorbeeld. Super handig!

Affogato

Omdat ik niet de tijd had om speciale ingrediënten te halen om mee te bakken maakte ik uit het boek een toetje dat echt al héél lang op mijn verlanglijstje stond om een keer te maken, Affogato. Want ja jeetje, zoals Suus al zegt in het boek; koffie en ijs. Hun recept is met bevroren banaan, in plaats van roomijs. Laten we die nu altijd in huis hebben. Het recept vind je hier.

Aanrader

Hoewel ik absoluut niet tot de doelgroep hoor qua aangepaste receptuur op het gebied van gluten, suiker e.d. vind ik het boek toch écht een dikke vette aanrader. Er staan zoveel toffe recepten in, de fotografie is zo mooi en het boek zo leuk geschreven. Een mooi cadeau ook!

Andere koek van Food Bandits kost € 24,99 en is uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

 

Gepubliceerd op 19 november 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.