Pad Thai met tofu



Een heerlijke recept voor een snelle vegetarische pad thai met tofu. Deze Thaise klassieker wil je een keer gemaakt hebben.

Ik maakte al eens Pad Thai voor jullie, maar die versie maakte ik met garnalen (dat recept vind je hier). En aangezien onze dochter dol is op tofu leek het me een uitdaging te kijken of ik daarmee een lekkere vegetarische versie van Pad Thai kon maken. Het feit dat jij dit intro nu leest zegt genoeg; het is gelukt!

Dus voor iedereen die niet weet wat je met tofu kunt maken. Dit Pad Thai recept is voor jou!

Voor vier personen

3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH) – die is overigens minder pittig dan de naam doet vermoeden
200g rijstnoodles, koken volgens instructie op de verpakking
2 eieren, losgeklopt.
100g pinda’s, grof gehakt

pad thai tofu

Pad Thai met tofu

Als basis voor je pad thai meng je de sojasaus, vissaus, chilisaus, limoen (sap en rasp), honing en gember tot een dressing. Kook/stoom de sugarsnaps en boontjes in 8-10 minuten beetgaar. Bak op hoog vuur, in een klein beetje zonnebloemolie, de tofu krokant aan (ongeveer 5 minuten). Dan de taugé erbij en een minuut meebakken.

Snelle vegetarische pad thai

Kook in de tussentijd de noodles gaar en bak van de eieren in een paar minuten op hoog vuur in een hete koekenpan een roerei. Giet de dressing bij de tofu, als ook de uitgelekte noodles en schep in een minuut om zodat alles onder de saus zit. Dan de groente erbij en kort mee warmen. Voeg het roerei toe en garneer met bosuitjes en gehakte noten. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 10 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.